آیا فکر می کنید برده‌داری تمام شده است؟

0
1228

آمار نشان می‌دهد که بین ۱۰،۰۰۰ تا ۱۳،۰۰۰ قربانی برده‌داری نوین در بریتانیا وجود دارند که از کشور‌های آلبانی، نیجریه، ویتنام و رومانی قاچاق شده‌اند. گمان می‌رود فقط حدود ۳۰۰۰ کودک ویتنامی در مزارع شاهدانه و سالن‌های خدمات ناخن در بریتانیا مشغول به کار هستند. به خیلی از این قربانیان گفته‌اند که اگر کار خود را ترک کنند به خانواده‌های آنها آسیب می‌زنند. یکی از این افراد وقتی به بریتانیا رفت ۱۶ سال داشت، با این امید که پولی به دست بیاورد و برای خانواده‌اش بفرستد. در عوض، او مجبور شد در کارخانهٔ تولید شاهدانه کار کند. او می‌گوید: “یادم هست از مردی که مرا به آنجا آورده بود پرسیدم می‌توانم این کار را ترک کنم، چون آن کار را دوست نداشتم و او تهدید کرد که مرا آنقدر می‌زند و گرسنگی می‌دهد تا بمیرم”. وقتی پلیس به آن محل حمله کرد او دستگیر شد و به جرم شرکت در تولید مواد مخدر محکوم شد اما مرکز مشاورهٔ حمایت از کودکان قربانی قاچاق وابسته به انجمن ملی جلوگیری از خشونت علیه کودکان به او کمک کرد…

فکر می‌کنید برده‌داری تمام شده؟ با نمونه‌های جدید برده‌داری آشنا شوید

بی بی سی ـ 16.06.2020

قربانیان قاچاق انسانبسیاری از قربانیان قاچاق انسان مجبورند در کشتی‌های ماهیگیری کار کنند

آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۴۵ میلیون نفر در جهان اسیر برده‌داری نوین هستند که دو سوم این قربانیان در آسیا هستند.

بنیاد “آزادانه راه بروید” در شاخص جهانی برده‌داری ۲۰۱۶، برده‌داری را “موقعیتی بهره‌کشانه” توصیف می‌کند که فرد به دلیل “تهدید، خشونت، اجبار، سؤاستفاده از قدرت یا دروغ و فریب نمی‌تواند از آن رها شود یا از آن بیرون بیاید”.

شکل نوین برده‌داری می‌تواند شامل این موارد هم باشد، مزدوری یا کار اجباری در ازای بدهی، بردگی کودکان، ازدواج اجباری، خدمت خانگی و کار اجباری، و هر شرایطی که قربانی با تهدید و خشونت وادار به کار شود.

بی‌بی‌سی به ۵ نمونه از برده‌داری نوین می‌پردازد.

۱. صنایع ماهیگیری

گروه‌های حقوق‌بشری می‌گویند هزاران نفر در قایق‌های ماهیگیری، قاچاق و مجبور به کار می‌شوند، در این قایق‌ها تا سال‌ها آنها را اسیر نگه می‌دارند بدون این که بتوانند پا به ساحل بگذارند. قربانیان می‌گویند کسانی که اقدام به قرار کنند و گیر بیفتند کشته می‌‌شوند و به دریا انداخته می‌شوند.

تایلند، سومین صادر‌کنندهٔ بزرگ غذا‌های دریایی در جهان، متهم به داشتن کشتی‌های ماهیگیری است که مردانی در آنها به عنوان برده وادار به کار می‌شوند. مردانی از برمه و کامبوج که خرید و فروش می‌شوند. مقامات این کشور در تلاش برای مبارزه با قاچاقچیان انسان هستند.

بسیاری از قربانیان می‌گویند دلال‌ها با وعدهٔ کار در کارخانه آنها را فریب داده و سپس وادار به کار در قایق‌های ماهیگیری کرده‌اند، جایی که مجبور بودند کار اجباری کنند.

مردی از اهالی میانمار که از چنگ قاچاقچی‌های انسان گریخته است می‌گوید که او را مجبور می‌کردند با قایقی کوچک در وسط دریا ۲۰ ساعت در روز بدون دستمزد ماهیگیری کند.

او به بی‌بی‌سی گفت: “می‌گویند هرکس بخواهد فرار کند پایش را می‌شکنند، دستش را می‌شکنند یا حتی او را می‌کشند”.

۲. مزارع شاهدانه و سالن‌های خدمات ناخن

مزارع شاهدانهحق نشر عکسPA

آمار نشان می‌دهد که بین ۱۰،۰۰۰ تا ۱۳،۰۰۰ قربانی برده‌داری نوین در بریتانیا وجود دارند که از کشور‌های آلبانی، نیجریه، ویتنام و رومانی قاچاق شده‌اند.

گمان می‌رود فقط حدود ۳۰۰۰ کودک ویتنامی در مزارع شاهدانه و سالن‌های خدمات ناخن در بریتانیا مشغول به کار هستند.

به خیلی از این قربانیان گفته‌اند که اگر کار خود را ترک کنند به خانواده‌های آنها آسیب می‌زنند.

یکی از این افراد وقتی به بریتانیا رفت ۱۶ سال داشت، با این امید که پولی به دست بیاورد و برای خانواده‌اش بفرستد. در عوض، او مجبور شد در کارخانهٔ تولید شاهدانه کار کند.

او می‌گوید: “یادم هست از مردی که مرا به آنجا آورده بود پرسیدم می‌توانم این کار را ترک کنم، چون آن کار را دوست نداشتم و او تهدید کرد که مرا آنقدر می‌زند و گرسنگی می‌دهد تا بمیرم”.

وقتی پلیس به آن محل حمله کرد او دستگیر شد و به جرم شرکت در تولید مواد مخدر محکوم شد اما مرکز مشاورهٔ حمایت از کودکان قربانی قاچاق وابسته به انجمن ملی جلوگیری از خشونت علیه کودکان به او کمک کرد.

۳. بردگی جنسی

ساندراساندرا و سه دختر دیگر که قاچاق شده‌اند نزدیک روسپی‌خانه‌ای در ایالت کنتیکت، از آنها خواسته‌اند که ژست بگیرند

سازمان بین‌المللی کار برآورد می‌کند که حدود ۴،۵ میلیون قربانی استثمار جنسی وجود دارد.

ساندرا وورونتو، یکی از فعالان مبارزه با قاچاق انسان در سال ۲۰۰۱ در آمریکا وادار به بردگی جنسی شد.

او اندونزی را با وعدهٔ کار در بخش هتل‌داری ترک کرد و به آمریکا آمد اما افرادی در فرودگاه او را تحویل قاچاقچی‌های مسلح دادند و او مجبور به روسپیگری شد.

او می‌گوید: “آنها گفتند که من ۳۰،۰۰۰ دلار به آنها بدهکارم و با هر بار تن‌فروشی ۱۰۰ دلار از بدهی خود را پرداخت می‌کنم”.

او موفق شد از چنگ آنها بگریزد و به اف‌بی‌آی کمک کرد تا قربانیان دیگر قاچاق انسان در این روسپی‌خانه را پیدا کنند.

۴. گدایی اجباری

کودکانحق نشر عکسAFP
Image captionکودکان را در خیابان‌ها وادار به گدایی می‌کنند

در گزارش تأکید شده است که مجرمان، کودکان بسیاری را در اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و خاور‌میانه در خیابان‌ها وادار به گدایی در خیابان‌ها می‌کنند.

یکی از این قربانیان به پژوهشگران گفت: ” با اینکه گدایی می‌کنم اما حتی یک سکه از آن هم به من نمی‌رسد. باید هر چه در می‌آورم به آنها تحویل دهم. من غذا و خواب کافی ندارم. هیچ دستمزدی به من نمی‌دهند، فقط باید بیگاری کنم”.

یکی دیگر از آنها می‌گوید: “من نمی‌توانم به شما چیزی بگویم چون خیلی می‌ترسم. صاحب کارم مرا تهدید کرده است که اگر دهانم را باز کنم و به کسی چیزی بگویم، حسابم را می‌رسد”.

۵. پشت در‌های بسته

بیشتر موارد بردگی نوین از دید عموم پنهان است. این بردگی در خانه‌ها و مزارع خصوصی اتفاق می‌افتد.

اخیرا سه مرد از یک خانواده در بریتانیا به دلیل مجبور کردن مردی به انجام کارهای سنگین و سخت در برابر دستمزد بسیار ناچیز محکوم به زندان شدند.

مایکل هاگز، ۴۶ ساله را مجبور کرده بودند که به مدت ۲۰ سال برای این خانواده کارهای ساختمانی و راه‌سازی انجام دهد. او می‌گوید وادارش کرده‌اند درانباری باغی که فقط ۱،۲ متر عرض داشت بدون هیچ وسیلهٔ گرمایش و آب لوله‌کشی دو سال زندگی کند.

ماه گذشته هم مردی بریتانیایی به دلیل آنکه همسر خود را وادار به خدمت خانگی اجباری کرده بود محکوم به دو سال زندان شد.

دادستان پرونده می‌گوید: “این زن شکنجه می‌شده و مرد او را وادار می‌کرده که همهٔ کارها را انجام دهد و اجازهٔ بیرون رفتن از خانه هم نداشته است”.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید