موگرینی: انگیزه ما برای حفظ برجام امنیتی است نه مالی

0
449

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست وزرای خارجه این اتحادیه تاکید کرده است که انگیزه آنها برای حفظ توافق اتمی ایران نه مالی بلکه امنیتی است. او دوشنبه عصر پس از نشست بروکسل گفت: “برای ما، مساله منافع اقتصادی نیست. موضوع منافع امنیتی است.” با این حال خانم موگرینی گفت که وزرای خارجه کشورهای عضو در نشست دوشنبه درحال هماهنگ کردن تلاش هایشان “برای حفاظت از منافع اقتصادی کسب و کارهای اروپایی است که به طور مشروع در ایران سرمایه گذاری و فعالیت کرده اند.” او همچنین اختلاف با لهستان در مورد رویکرد به سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را کم اهمیت دانست. رهبران لهستان هفته پیش گفتند که قصد دفاع از تصمیم دولت ترامپ برای خروج از توافق اتمی را دارند. یاتزک چاپوتووتز وزیر خارجه لهستان در جلسه روز دوشنبه وزرای خارجه گفت که کشورش با هرگونه اقدام اتحادیه اروپا برای تضعیف تحریم های آمریکا مخالف است. دونالد ترامپ روز ۸ مه با این استدلال که برجام منافع آمریکا را تامین نمی کند از آن خارج شد؛ تصمیمی که علیرغم تایید پایبندی ایران به توافق اتمی گرفته شد و خشم اروپایی ها را به دنبال داشت. خانم موگرینی در مورد اختلاف بالقوه با لهستان تاکید کرد که اتحادیه اروپا با بعضی از نگرانی های دولت ترامپ در مورد نقش ایران در منطقه خاورمیانه و برنامه موشکی این کشور شریک است.

موگرینی: انگیزه ما برای حفظ برجام امنیتی است نه مالی

  • 28 مهٔ 2018 – 07 خرداد 1397   بی بی سی
موگرینی در کنار لو دریان وزیر خارجه فرانسه در نشست ۱۵ مهحق نشر عکسAFP
Image captionموگرینی در کنار لو دریان وزیر خارجه فرانسه در نشست ۱۵ مه

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست وزرای خارجه این اتحادیه تاکید کرده است که انگیزه آنها برای حفظ توافق اتمی ایران نه مالی بلکه امنیتی است.

او دوشنبه عصر پس از نشست بروکسل گفت: “برای ما، مساله منافع اقتصادی نیست. موضوع منافع امنیتی است.”

با این حال خانم موگرینی گفت که وزرای خارجه کشورهای عضو در نشست دوشنبه درحال هماهنگ کردن تلاش هایشان “برای حفاظت از منافع اقتصادی کسب و کارهای اروپایی است که به طور مشروع در ایران سرمایه گذاری و فعالیت کرده اند.”

او همچنین اختلاف با لهستان در مورد رویکرد به سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را کم اهمیت دانست.

رهبران لهستان هفته پیش گفتند که قصد دفاع از تصمیم دولت ترامپ برای خروج از توافق اتمی را دارند.

یاتزک چاپوتووتز وزیر خارجه لهستان در جلسه روز دوشنبه وزرای خارجه گفت که کشورش با هرگونه اقدام اتحادیه اروپا برای تضعیف تحریم های آمریکا مخالف است.

دونالد ترامپ روز ۸ مه با این استدلال که برجام منافع آمریکا را تامین نمی کند از آن خارج شد؛ تصمیمی که علیرغم تایید پایبندی ایران به توافق اتمی گرفته شد و خشم اروپایی ها را به دنبال داشت.

خانم موگرینی در مورد اختلاف بالقوه با لهستان تاکید کرد که اتحادیه اروپا با بعضی از نگرانی های دولت ترامپ در مورد نقش ایران در منطقه خاورمیانه و برنامه موشکی این کشور شریک است.

اما او گفت احتمال دستیابی ایران به سلاح اتمی “در صدر این نگرانی هاست” و پایبندی به توافق اتمی را بهترین راه جلوگیری از آن دانست.

وزیر خارجه لهستان گفت که اگر شرکت های اروپایی فعال در ایران دچار مافات شوند باید سازوکاری برای پراخت غرامت به آنها یافت.

اما او افزود که تشویق شرکت های اروپایی به ادامه کار در ایران می تواند تحریم های آمریکا را تضعیف کند که به طور بالقوه مشکل بزرگی خواهد بود.

کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا هفته پیش اعلام کرد که اصلاح مقررات موسوم به “انسداد” که ابتدا در سال ۱۹۹۶ در واکنش به تحریم های آمریکا علیه کوبا، لیبی و ایران تنظیم شده بود را شروع خواهد کرد.

اتحادیه اروپا قبلا هرگز از این مقررات استفاده نکرده است. این مقررات شرکت ها را از رعایت آن دسته از تحریم های آمریکا که به منافع اتحادیه اروپا به خصوص تجارت و انتقال سرمایه خسارت می زند منع می کند.

با این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که اصلاح آن مقررات خالی از ریسک نیست چون هر کدام از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا می تواند جلوی آن را بگیرد.

اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده که آماده است به بانک های سرمایه گذاری اروپایی برای کار در ایران کمک کند.

بیشتر بخوانید:

تاکید هند بر تجارت با ایران

از سوی دیگر در روز دوشنبه هند گفت که علیرغم خطر تبعات تحریم های آمریکا به تجارت با ایران و ونزوئلا ادامه خواهد داد.

خانم سوشما سواراج وزیر خارجه هند در یک کنفرانس خبری گفت که سیاست خارجه کشورش “زیر فشار” تعیین نمی شود.

او گفت که هند اعتقادی به سیاست های “واپس گرایانه” ندارد و از دیگر کشورها دستور نمی گیرد.

او گفت: “ما به تحریم های سازمان ملل اعتقاد داریم اما نه تحریم هایی که کشورها به طور منفرد وضع می کنند.”

او درست پیش از دیداری با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اظهار نظر می کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه حجم مبادلات تجاری ایران و هند در سال های ۲۰۱۶-۱۷ نزدیک به ۱۳ میلیارد دلار بود. هند در آن سال ده و نیم میلیارد دلار کالا، عمدتا نفت خام، از ایران وارد کرد و در مقابل ۲.۴ میلیارد دلار جنس به این کشور صادر کرد.

بنابه این گزارش هند به ساخت بندر چابهار متعهد است و آن را راهی برای ایجاد مسیرهای تجاری بدون عبور از پاکستان می داند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید