انشار یک فایل صوتی درباره اعدام‌های دهه 1360

0
928

انشار یک فایل صوتی درباره اعدام‌های دهه ۱۳۶۰

 آرش کرمی، المانیتور، هفدهم اوت ۲۰۱۶:… در ماه‌های پایانی جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷، سازمان مجاهدین خلق ایران حمله‌ای را از داخل خاک عراق به نواحی غربی ایران آغاز کرد. این حمله به سرعت دفع شد اما عاملی بود تا آیت‌الله روح‌الله خمینی اندکی قبل از مرگش آخرین تصمیم مهم زندگی خویش را بگیرد که بنا بر آن، چند هزار تن از زندانیان سیاسی -اغلب عضو سازمان مجاهدین- که در سال‌های پس از انقلاب بازداشت … 

Massoud Rajavi and Saddam HussainThe Life of Camp Ashraf,
Mojahedin-e Khalq Victims of Many Masters

لینک به منبع

لینک به متن انگلیسی

انشار یک فایل صوتی درباره اعدام‌های دهه ۱۳۶۰

یک فایل صوتی که اخیراً در وب‌سایت آیت‌الله فقید، حسین‌علی منتظری -فقیه شیعه که زمانی قائم‌مقام رهبری ایران بود- منتشر شده، حاکی از اعتراض این روحانی نسبت به رشته‌ای از اعدام‌ها در اواخر دهه ۱۳۶۰ خورشیدی است که در نهایت به حذف او از حاکمیت منتهی شد

در ماه‌های پایانی جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷، سازمان مجاهدین خلق ایران حمله‌ای را از داخل خاک عراق به نواحی غربی ایران آغاز کرد. این حمله به سرعت دفع شد اما عاملی بود تا آیت‌الله روح‌الله خمینی اندکی قبل از مرگش آخرین تصمیم مهم زندگی خویش را بگیرد که بنا بر آن، چند هزار تن از زندانیان سیاسی -اغلب عضو سازمان مجاهدین- که در سال‌های پس از انقلاب بازداشت شده بودند، اعدام شوند.

آیت‌الله منتظری که یکی از معروف‌ترین چهره‌های انقلاب و در آستانهٔ جانشینی آیت‌الله خمینی بود، در برابر این عمل ایستادگی کرد و جایگاه خود را در حکومت از دست داد. اعتراض او به اعدام‌ها پیشتر در کتاب خاطراتش نوشته شده بود لیکن انتشار فایل صوتی، این خبر را بار دیگر به صدر آورد و از برخورد تند منتظری با دست‌اندرکاران [اعدام‌ها] پرده برداشت.

مخاطبان آیت‌الله منتظری در فایل صوتی عبارتند از: حسین‌علی نیری، قاضی وقت و معاون کنونی دیوان‌عالی کشور؛ مرتضی اشراقی، دادستان انقلاب اسلامی تهران در آن زمان؛ ابراهیم رئیسی، معاون وقت دادستان تهران و تولیت کنونی آستان قدس رضوی -یکی از ثروتمندترین نهادها در ایران-؛ و مصطفی پورمحمدی، نمایندهٔ وقت وزارت اطلاعات در زندان اوین و وزیر کنونی دادگستری بودند.

در این فایل صوتی ۴۰ دقیقه‌ای، صدای منتظری شنیده می‌شود که به آنان می‌گوید: «بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی که تاریخ آن‌را محکوم خواهد کرد، به دست شما انجام شده است». او همچنین گفته است که تعدادی از افراد و وزارت اطلاعات به دنبال فرصتی بودند تا اعضای سازمان مجاهدین را اعدام کنند و پس از حملهٔ این گروه، یک بار دیگر نزد آیت‌الله خمینی رفتند و برای تحقق این عمل، تلاش کردند. خبرگزاری فارس در پوشش خود نسبت به خبر انتشار این فایل، نوشت که منتظری باور داشت که خمینی در سال‌های پایانی عمرش بیمار بود و افراد پیرامون او -به‌ویژه فرزندش احمد- امور مربوط به او را کنترل می‌کردند. با این حال، مقالهٔ فارس از اعدام‌ها دفاع نموده و اعتراض منتظری و نشرفایل صوتی را محکوم کرده است.

بسیاری می‌گویند که اگر آیت‌الله منتظری سکوت می‌کرد، می‌توانست جانشین آیت‌الله خمینی شود و سیاست‌ها و دیدگاه‌های خود را پیش ببرد، با این حال آیت‌الله منتظری این خواسته را رد کرد و گفت که در صورت سکوت، «پاسخی در روز قیامت نخواهم داشت و وظیفهٔ خودم می‌دانم که به امام هشدار دهم». منتظری نگران این بود که چه پاسخی می‌بایست به خانواده‌های اعدامیان داده شود. طبق کتاب خاطرات او، بین ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ تن اعدام شدند.

منتظری همچنین گفت که اعدام افرادی که پیشتر به حبس برای همان جرم محکوم شده‌اند، سیستم قضایی ایران را زیر سئوال می‌برد. بسیاری از اعضای سازمان مجاهدین به این دلیل در زندان بودند که رهبران آن‌ها پس از انقلاب سال ۵۷، رویاروی آیت‌الله خمینی و جمهوری اسلامی ایستادند و مورد حملهٔ هواداران آنان قرار گرفتند. در پاسخ، سازمان مجاهدین نیز به یک رشته ترور و بمب‌گذاری روی آورد و رهبرانش در دوران تبعید، به عراق رفتند.

احمد منتظری، فرزند آیت‌الله منتظری، به بیبیسی فارسی گفت فایل به این دلیل منتشر شده که بسیاری با تحریف تاریخ قصد داشتند تا چهرهٔ دیگری از پدرش به تصویر بکشند و این انتشار این فایل خط بطلانی است بر روی این تحریف‌ها. او گفت که فایل صوتی، در واقع مهر تأییدی بر کتاب خاطرات آیت‌الله منتظری است که در آن از مخالفت خود با اعدام‌ها سخن گفته بود.

منتظری در سال ۱۳۸۸ و در زمانی درگذشت که ایران در میانهٔ تظاهرات جنبش سبز در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوریِ همان سال بود. آیت‌الله منتظری که به تمامی از سوی حکومت به حاشیه رانده شده بود، تا روزهای واپسین حیات خود یک منتقد سرسخت باقی ماند و نامه‌ها و بیانیه‌های متعددی را در اعتراض به رهبران و بسیاری از سیاست‌های دولتی منتشر کرد.

_________________________________________________

ملاقاتی فقط برای عکس و فیلم گرفتن و تبلیغات

آرشیو موضوع : تحقیق و پژوهش

محمد حسین سبحانی: ” مرحوم مسعود رجوی “

تصور من این است که باید معمای ” مرحوم مسعود رجوی ” را در محورهای 7 و 8 جستجو کرد. البته روشن است که باید  به همه این فرضیه ها ، اول از همه،  فرقه مجاهدین خلق و رهبری آن پاسخ بدهند که البته …

ایران قلم: در مراسمی که از جانب یک سازمان فرقه گرا و تروریستی برگزار می شود، شرکت نکنید

مسعود رجوی و مریم رجوی و سران این فرقه  به دلیل خیانت هایی که علیه مردم ایران مرتکب شده اند نه تنها از هیچ پایگاه مردمی برخوردار نیستند بلکه به شدت مورد تنفر و انزجار آحاد ملت ایران قرار دارند و به همین دلیل قادر نیستند که ایرانیان …

عمل چریکی و مسلحانه هم ترویج خشونت می​کند و هم …

عمل چریکی در ذات خود یک عمل متناقض است که هم ترویج خشونت می​کند و هم ترویج شجاعت، از خود گذشتگی، ایثار و فداکاری در راه مردم، در راه آرمان و در راه سازمان و چون به افراط فداکاری می​کند، به خودش حق می​دهد دست به خشونت​هایی بزند که از نظر یک روح دموکراتیک و انسانی یا محکوم …

علی جهانی: چه کسی جاسوس و خائن هست؟

از همه می خواهم که قضاوت کنند که بعنوان مثال بنده که  برای تهیه معیشت زندگی  ؛ روزی نه ساعت در رستوران مشغول کار سخت هستم و با حد اقل در آمد  در یک  خانه ای اجاره ای زندگی می کنم و سالی یک بار چند هفته تعطیل هستم ولی  حتی پس اندازی برای رفتن به تعطیلات …

گفتگو با سعید شاهسوندی ـ پیش‌زمینه‌های جزوه سبز (۲)

اکنون تقی شهرام دستش از دنیا کوتاه است و کسی نمی‌خواهد بر زخمهای کهنه نمک بپاشد. او انگیزه مبارزه با ستم و میرایی داشت و با کسانیکه دستشان از دور بر آتش بوده است اصلاً و ابدا قابل قیاس نیست. از آنجا که نقش فرد در تاریخ (چه سازنده و چه مخربانه) واقعی است، باید ببینیم چه باید کرد که …

غبارزدایی از آینه‌ها ـ ضربه خانه شیخ هادی و انتقاد از خود بهرام آرام

مرداد ۵۳ در سالگشت کودتای آمریکایی-انگلیسی سال ۱۳۳۲، سازمان تحت رهبری محمد تقی شهرام، چند انفجار بزرگ را در تهران در خیابان مخبرالدوله و حوالی سفارت انگلیس و…تدارک می‌دید که ازجمله به دلیل ناهماهنگی در توان و اجرا و…، انفجار در خانه پایگاهی واقع در خیابان شیخ هادی، و پیامدهای سهمگین دیگری را به دنبال داشت. آنچه …

ایران فانوس: بازرگان دختر نداشت

بازرگان دختر نداشت ایران فانوس، بیست و چهارم ژوئن ۲۰۱۶:…  مسعود رجوی که از احوال شورای باقیمانده باخبر بود و می دانست که آنها مشکل مردم ندارند، بلکه مشکل شکم دارند، سعی کرد سبیل اعضای باقیمانده را چرب تر کند و به طور خاص منوچهر هزارخانی را مورد عطوفت و دلجویی قرار دهد و او …

روایتی از فیش حقوقی مهندس بازرگان در دوران نخست‌وزیری

مهندس هاشم صباغیان وزیر کشور دولت موقت در خاطره‌ای از مهندس بازرگان می‌نویسد:” چندماه از نخست‌وزیری مهندس مهدی بازرگان گذشته بود که فیش حقوقی ایشان از حسابداری نخست وزیری رسید. بازرگان نگاهی به آن افکند و گفت: مگر این مردم چند بار باید به من حقوق بدهند من حقوق بازنشستگی را از دانشگاه دریافت می‌کنم و آن نتیجه …

رونمایی از مرد امنیتی پشت ‌پرده در ۳۰ خرداد ۶۰

هر‌کس که تنها یک بار به تاریخ معاصر نگاهی انداخته باشد قطعا نام خسرو قنبری‌تهرانی را در لابه‌لای این صفحات دیده است. تهرانی جزء معدود افرادی است که سابقه زندانی سیاسی در قبل و بعد از انقلاب را دارد. تهرانی را می‌توان یکی از پایه‌گذاران یک نهاد اطلاعاتی بعد از انقلاب دانست. در واقع او یک مقام اطلاعاتی و …

سعید شاهسوندی: عاقبت از ما غبار مانَد…

سال ۱۳۵۴،دردرون سازمان مجاهدین خلق ایران، اختلافات ایدئولوژیکی بروز کرد که در این نوشته قصد ورود به جزئیات آن را ندارم، الِّا این که مجید شریف واقفی، مرتضی صمدیه لباف و من بر مواضع مجاهدین اولیه ایستاده و چون امکان برخورد دمکراتیک درون سازمانی را از ما سلب کردند، مخفیانه یار گیری کردیم. همسر شریف واقفی، لیلا زمردیان( …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید