داستان‌خوانی در کلن: معرفی رمان “سهم من”

0
919

نویسنده در پاسخ به این پرسش که چرا او که سالها به عنوان پژوهشگر مسائل روان‌شناختی و تربیتی کار کرده، به جای ارائه گزارش‌های تحقیقی به نوشتن رمان روی آورده، گفت: «گزارش‌‌های زیاد تهیه و منتشر کرده بودم. ولی مگر چند نفر آن گزارش‌ها را میخوانند و چه نتیجه‌ای داشت؟ طبیعی است که برای نوشتن رمان “سهم من” از همان تحقیقات بهره بردم. آمارها از ازدواج‌های اجباری، فشار خانوادگی بر زنان، زورگویی برادرها به خواهرها و جز این را داشتم و همین اطلاعات را کارمایه رمان قرار دادم. با این که جز سه نفر، باقی شخصیت‌های رمان، همه ساخته ذهن خودم هستند، ولی هنگامی که میخواستم نوشتن این رمان را شروع کنم دو چیز را اساس کار قرار دادم: یکی این که آنقدر ساده بنویسم که مسائل برای همه مفهوم و ملموس باشند و دوم اینکه دروغ و مبالغه در کار نباشد و از واقعیت‌ها دور نشوم».

داستان‌خوانی در کلن: معرفی رمان “سهم من”

دویچه وله ـ 12.04.2016

پرینوش صنیعی بخش‌هایی از رمان تازه خود “سهم من” را برای جمعی از علاقه‌مندان ایرانی و آلمانی در “تالار عکاسی” شهر کلن خواند. این رمان به عنوان برداشتی از تاریخ معاصر ایران از نظرگاه یک زن، مطرح شده است.

پرینوش صنیعیپرینوش صنیعی

روز شنبه ۹ آوریل ۲۰۱۶ پرینوش صنیعی نویسنده رمان‌های “پدر آن دیگری”، و “رنج همبستگی” رمان تازه خود به نام “سهم من” را برای جمعی از علاقه‌مندان ایرانی و آلمانی در “تالار عکاسی” Forum fuer Fotografie در مرکز شهر کلن خواند.

رمان تازه خانم صنیعی به عنوان برداشتی از تاریخ معاصر ایران از نظرگاه یک زن، مطرح و شناخته شده است. کارولینه شرایبر هنرپیشه و گوینده رادیو تلویزیون، ترجمه آلمانی اثر را با صدایی گیرا خواند و به عبارت بهتر اجرا کرد.

سیمین بهشتی‌پور در سخنان آغازین خود گفت که رمان “سهم من” تا کنون به ۲۷ زبان ترجمه شده و به عنوان بهترین “اثر غیربومی” در ایتالیا و اسپانیا دو جایزه بین‌المللی را به خود اختصاص داده است.

خانم بهشتی‌پور همچنین اظهار امیدواری کرد که فیلم “پدر آن دیگری” که سال گذشته بر پایه رمانی به همین نام از خانم صنیعی ساخته شده، به زودی در آلمان به نمایش گذاشته شود.

در بخش دوم برنامه نویسنده در پاسخ به این پرسش که چرا او که سالها به عنوان پژوهشگر مسائل روان‌شناختی و تربیتی کار کرده، به جای ارائه گزارش‌های تحقیقی به نوشتن رمان روی آورده، گفت: «گزارش‌‌های زیاد تهیه و منتشر کرده بودم. ولی مگر چند نفر آن گزارش‌ها را میخوانند و چه نتیجه‌ای داشت؟ طبیعی است که برای نوشتن رمان “سهم من” از همان تحقیقات بهره بردم. آمارها از ازدواج‌های اجباری، فشار خانوادگی بر زنان، زورگویی برادرها به خواهرها و جز این را داشتم و همین اطلاعات را کارمایه رمان قرار دادم. با این که جز سه نفر، باقی شخصیت‌های رمان، همه ساخته ذهن خودم هستند، ولی هنگامی که میخواستم نوشتن این رمان را شروع کنم دو چیز را اساس کار قرار دادم: یکی این که آنقدر ساده بنویسم که مسائل برای همه مفهوم و ملموس باشند و دوم اینکه دروغ و مبالغه در کار نباشد و از واقعیت‌ها دور نشوم».

پرینوش صنیعی در جلسه داستان‌خوانی در کلنپرینوش صنیعی در جلسه داستان‌خوانی در کلن

در پاسخ این پرسش که چه مکتب یا نویسندگانی سرمشق کار او هستند، خانم صنیعی گفت: «شاید از بی‌اطلاعی من باشد، ولی من نه با مکتب‌های گوناگون نویسندگی و نویسندگان برخورد داشته‌ام، نه خواسته‌ام مثلا چون مارکز مد شده، من هم به سبک و سیاق او و امثال او بنویسم. پژوهشگری بوده‌ام که میخواسته تحقیقاتش را در کالبد رمان بیان کند».

سبک ادبی و اسلوب نگارش

یکی از حاضران از بُعد ادبی کتاب پرسید. نویسنده در پاسخ گفت: «کتاب با سبک و سیاق و زبان یک دختر ۱۳ یا ۱۴ ساله آغاز می‌شود و با سبک بیان یک زن ۵۰ ساله پایان می‌یابد. به این ترتیب زبان داستان پویاست و خواننده همراه با تغییر رویدادها با دگرگونی بیانی هم مواجه می‌شود».

یکی دیگر از حاضران خواست نظر نویسنده را درباره موقعیت‌های خوبی که زن ایرانی در گذشته داشته ولی از آنها بهره نبرده بداند. خانم صنیعی گفت: «من اسم بهره نبردن از موقعیت‌ها را در کشور خودمان خطای ملی گذاشته‌ام. ولی این را هم یادمان نرود که زن ایرانی بر عکس مرد ایرانی زود سرخورده نمی‌شود و برای به دست آوردن موقعیت‌های بهتر آرام ولی دیرپا مبارزه می‌کند».

_____________________________________________

آرشیو موضوع : تاریخ، فرهنگ و هنر

نیما یوشیج، افسانه‌سرای شعر امروز ایران

نیما یوشیج، افسانه‌سرای شعر امروز ایران

افسانه‌ی نیما منظومه‌ای است که در فرم با شعر کلاسیک فارسی اختلاف زیادی ندارد. بدعت نیما در افسانه اضافه کردن یک مصرع آزاد پس از هر چهار مصرع است تا به گفته‌ی او مشکل قافیه‌پردازی از بین برود. اختلاف مهمی که افسانه را به مانیفست شعر نوی ایران تبدیل کرده به تازگی نگاه شاعر به جهان، زمینی کردن …

ادبیات آرکائیک یونان و شاعرش؛ پندار

ادبیات آرکائیک یونان و شاعرش؛ پندار

آرکائیک واژه ای یونانی و به معنی قدیمی، کهن، و باستانی است. آن یکی از سطوح و پله های آغازین دوره ادبیات و هنر بود که مشخصه اش خلاصه نویسی و فشردگی بیان در فرم بود .پندار؛ شاعر پایانی این دوره میان سالهای 446 – 518 قبل از میلاد زیست. او …

دیدار پرویز پرستویی با بزرگان سینما، پنج تن سینمای ایران

دیدار پرویز پرستویی با بزرگان سینما، پنج تن سینمای ایران

 پرویز پرستویی که در اختتامیه جشنواره فیلم فجر سیمرغ‌اش را به عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، داود رشیدی، علی نصیریان و محمدعلی کشاورز اهدا کرده بود، در آستانه سال نو به دیدارشان رفت؛ بزرگانی که همیشه از آنها به عنوان “پنج تن بازیگری” یاد کرده و معتقد است دیگر در سینمای ایران مانند آنها تکرار نخواهد …

رونمایی از عکس منتشر نشده عارف قزوینی در سینما الوند همدان پس از ۸۴ سال

رونمایی از عکس منتشر نشده عارف قزوینی در سینما الوند همدان پس از ۸۴ سال

در ابتدای مراسم امیرشهاب رضویان، کارگردان سینما، ضمن اشاره به شخصیت‌های مهم تاریخی که در جنبش مشروطیت نقش داشته اند از جمله آقاسید جمال‌ واعظ‌همدانی که به اشتباه اصفهانی خوانده می شود، کلنل محمدتقی‌خان پسیان که رییس ژاندارمری همدان بوده و در جنگ تپه مصلی روسها را از شهر بیرون می کند، میرزاده عشقی شاعر انقلابی و آقاسید …

یاد پروین اعتصامی در زادروز شاعر

یاد پروین اعتصامی در زادروز شاعر

در 1000 سال اخیر اما نام 4 شاعر زن بیشتر بر سر زبان ها افتاد. ژاله قائم مقامی و پروین اعتصامی که اشعار کلاسیک می‌سرودند و اولی 5 سال پس از پروین درگذشت و خود پروین اعتصامی که در 35 سالگی و در سال 1320  چشم از جهان بست. دو نام دیگر هم آشنایند. فروغ فرخ زاد که …

درتاریخ ادبیات غرب ؛درغیاب ما، چه گذشت ؟

یاد پروین اعتصامی در زادروز شاعر

در دوره روشنگری سرانجام عقلگرایی حاکم شد . با کمک کانت بجای اتوریته های پیشین ، سازمانهای خردگرایی فعال شدند و عقل جای یقین های پیشین و دادههای پذیزفته شده الهی را گرفت . جنبش روشنگری یک حرکت عظیم اصلاحی یا انقلابی ، فرهنگی ، سیاسی ، و اجتماعی بود …

نامه ای به کانون نویسندگان زنان

نامه ای به کانون نویسندگان زنان

 ادبیاتی که با مشتهای گره کرده در جیب شعار دهد اندیشیدن را فراموش خواهد کرد و همچون چنگیز آیتماتوف اسطوره های ایل و دیار و وطن را وارد داستان و نوول باید نمود . باید باز هم به بحث فرم و …

به بهانه تماشای فیلم “امکان مینا”

به بهانه تماشای فیلم “امکان مینا”

به بهانه تماشای “امکان مینا” عاطفه نادعلیان، انجمن نجات، مرکز تهران، ششم مارس ۲۰۱۶:… اساس قصه «امکان مینا» که قصه‌ای عاشقانه است به درستی از کار درآمده است. فیلمساز از یک سو زندگی مشترکی را روایت می‌کند که در دهه ۶۰ شکل می‌گیرد اما از وقایع جامعه و اتفاقاتی که در این دهه رخ …

داستان تلخ زنى که عاشق گاندى بود

داستان تلخ زنى که عاشق گاندى بود

لحظه دیدار با گاندى فرامى رسد. مدلین در همان لحظه نخست چنان جذب شخصیت او مى شود که در نامه اى به پدرش درباره گاندى مى نویسد: «این چشم …

رئالیسم و رمان ، آینه نارسایی های اجتماعی

رئالیسم و رمان ، آینه نارسایی های اجتماعی

مکتب ادبی رئالیسم انتقادی با آثار ارسطو در یونان باستان شروع شد . عده دیگری آغاز آنرا در فلسفه پوزیویتیسم و مثبت گرایی کنت و ماتریالیسم آن دوره میدانند . در آلمان ، شیلر کوشید تا در ادبیات به اختلاف سبک ایده آلیستی و رئالیستی توجهات را جلب کند . او رئالیسم را  نخستین بار یک سبک ادبی …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید