آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه در بیانیهای از احتمال تاثیر بی ثبات کننده همه پرسی امروز در اقلیم کردستان عراق ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه آمده است، دبیرکل سازمان ملل حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت عراق را محترم می شمارد و معتقد است همه مسائل میان دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی در بغداد باید از طریق گفتوگو و مصالحه سازنده حل و فصل شود. بیانیه سخنگوی دبیرکل تاکید میکند آنتونیو گوترش انتظار دارد که فعالیتهای سازمان ملل در سراسر عراق، از جمله در اقلیم کردستان، بدون هیچ مانعی ادامه یابد. وی همچنین خواستار حمایت مسئولان مربوطه عراق از ادامه فعالیتهای این نهاد بین المللی در آن کشور شده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد هم روز پنجشنبه با صدور بیانیهای درباره «تاثیرات بیثبات کننده بالقوه» برگزاری همهپرسی استقلال کردستان از عراق هشدار داد. پانزده عضو شورا به اتفاق آرا به بیانیهای رأی دادند که در آن تاکید شده این روند تلاشها برای تامین امنیت عراق و کمک به بازگشت آوارگان به خانههای خود را تضعیف میکند. شورای امنیت با اشاره به نقش مهم نیروهای کرد عراقی در جنگ علیه پیکارجویان افراطی داعش در آن کشور، از تاثیر منفی همهپرسی بر این جنگ ابراز نگرانی گرده است.
جامعه جهانی از همهپرسی کردستان عراق حمایت نمیکند
همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق روز دوشنبه به رغم مخالفتهای جهانی در حال برگزاری است.
کاخ سفید آمریکا ۲۴ شهریور ماه در بیانیهای اعلام کرد واشنگتن از همهپرسی که دولت خودمختار کردستان قصد برگزاری آن را دارد، حمایت نمیکند و خواستار لغو آن است.
دولت ایالات متحده به رهبران کردستان تاکید کرده برگزاری همهپرسی میتواند موجب برهم خوردن تلاشها برای شکست داعش و ثبات مناطق آزاد شده از آن گروه افراطی شود.
واشنگتن از اقلیم کردستان خواسته ضمن توقف برگزاری همهپرسی، وارد گفتوگوی جدی و پایدار با دولت مرکزی در بغداد شود و آمریکا آماده است این گفتگوها را تسهیل کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز هفته گذشته تاکید کرد ایالات متحده به شدت مخالفت همه پرسی استقلال کردستان است و هزینه برگزاری آن برای همه عراقیها بالاست.
هدر نائورت روز چهارشنبه گفت این همهپرسی از قبل هم تاثیر منفی خود را در هماهنگیها برای مقابله با داعش در مناطق باقی مانده تحت کنترل آن گروه گذاشته است.
ادامه فعالیت سازمان ملل
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه در بیانیهای از احتمال تاثیر بی ثبات کننده همه پرسی امروز در اقلیم کردستان عراق ابراز نگرانی کرد.
در این بیانیه آمده است، دبیرکل سازمان ملل حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت عراق را محترم می شمارد و معتقد است همه مسائل میان دولت اقلیم کردستان و دولت مرکزی در بغداد باید از طریق گفتوگو و مصالحه سازنده حل و فصل شود.
بیانیه سخنگوی دبیرکل تاکید میکند آنتونیو گوترش انتظار دارد که فعالیتهای سازمان ملل در سراسر عراق، از جمله در اقلیم کردستان، بدون هیچ مانعی ادامه یابد.
وی همچنین خواستار حمایت مسئولان مربوطه عراق از ادامه فعالیتهای این نهاد بین المللی در آن کشور شده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد هم روز پنجشنبه با صدور بیانیهای درباره «تاثیرات بیثبات کننده بالقوه» برگزاری همهپرسی استقلال کردستان از عراق هشدار داد.
پانزده عضو شورا به اتفاق آرا به بیانیهای رأی دادند که در آن تاکید شده این روند تلاشها برای تامین امنیت عراق و کمک به بازگشت آوارگان به خانههای خود را تضعیف میکند.
شورای امنیت با اشاره به نقش مهم نیروهای کرد عراقی در جنگ علیه پیکارجویان افراطی داعش در آن کشور، از تاثیر منفی همهپرسی بر این جنگ ابراز نگرانی گرده است.
ابراز نگرانی فرانسه و بریتانیا
علاوه بر ایالات متحده و سازمان ملل متحد، فرانسه و بریتانیا نیز در مورد برگزاری این همه پرسی ابراز نگرانی کرده اند.
امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه در گفتوگویی تلفنی با مسعود بارزانی رئیس اقلیم خودمختار کردستان عراق خواست این همهپرسی را به تعویق بیاندازد.
وی ضمن تاکید بر نقش پیشمرگه های کرد در مبارزه علیه داعش، گفت پاریس هم از حقوق کردها – در چارچوب منشور ملی عراق – و هم تمامیت ارضی کشور عراق حمایت میکند.
پیش از آن، دولت بریتانیا هم در بیانیهای اعلام کرد از همه پرسی ۲۵ سپتامبر کردستان حمایت نمیکند و اربیل باید برای حل و فصل مسائل خود با بغداد، وارد گفتوگو شود.
لندن در این بیانیه تاکید کرده است برگزاری این همهپرسی خطر افزایش بیثباتی در منطقه را بالا میبرد، در حالی که تمرکز در حال حاضر باید بر جنگ علیه گروه افراطی داعش باشد.