هاینریش ریتمولر، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان، این ابتکار عمل را واکنشی به خدشهدار شدن ارزشهای مدنی و انسانی در این کشور دانست. او افزود در برابر کسانی که بدون ارائه راهحل فقط مطالبات سیاسی خود را بیان میکنند یا به تبلیغات تصویرگرایانه ساده متوسل میشوند و صدایشان بسیار بلندتر از کسانی در جامعه است که واقعا میاندیشند و تأمل میکنند، به قطب دیگری نیاز داریم. سخنان رئیساتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان به ویژه از این لحاظ حائز اهمیت است که شهر لایپزیگ در ایالت زاکسن قرار دارد؛ ایالتی که در ماههای اخیر به خاطر حملات بیگانهستیزانه و نژادپرستی خبرساز بوده است.
گشایش نمایشگاه کتاب لایپزیگ با موضوع محوری پناهجویان
دویچه وله ـ 26.03.2016
گریز، آوارگی و پناهجویی که به ویژه در این دوران از موضوعات خبرساز جهان بودهاند، نقشی محوری در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب لایپزیگ دارند. آزادی واژه و بیان نیز از موضوعات مهم امسال هستند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب لایپزیگ روز پنجشنبه (۱۷ مارس / ۲۷ اسفند) رسما کار خود را آغاز کرد و تا روز یکشنبه (۲۰ مارس) ادامه دارد.
در نمایشگاه امسال بیش از ۲۲۵۰ بنگاه انتشاراتی از ۴۲ کشور جهان حضور دارند. اکثر شرکتکنندگان بنگاههای انتشاراتی آلمانی هستد و ۴۰۰ غرفه از شمار یادشده به بنگاههای انتشارتی خارجی اختصاص دارند.
علاقمندان کتاب برخلاف نمایشگاه جهانی کتاب فرانکفورت که درهای آن تنها در دو روز پایانی به روی عموم باز است، میتوانند در همه روزها از نمایشگاه کتاب لایپزیگ دیدن کنند. هر سال حدود ۲۵۰ هزار نفر راهی نمایشگاه کتاب لایپزیگ میشوند.
این دوره از نمایشگاه کتاب لایپزیگ به ویژه به خاطر بحران پناهجویان رنگ و بویی سیاسی به خود گرفته است. در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که شامگاه چهارشنبه (۱۶ مارس) برگزار شد، روی ۱۹۰۰ صندلی چیده شده در سالن اصلی برگهای با شعار “در راستای واژه و آزادی” گذاشته شده بود، تا حضار آن را بالای سر خود نگه دارند.
هاینریش ریتمولر، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان، این ابتکار عمل را واکنشی به خدشهدار شدن ارزشهای مدنی و انسانی در این کشور دانست.
او افزود در برابر کسانی که بدون ارائه راهحل فقط مطالبات سیاسی خود را بیان میکنند یا به تبلیغات تصویرگرایانه ساده متوسل میشوند و صدایشان بسیار بلندتر از کسانی در جامعه است که واقعا میاندیشند و تأمل میکنند، به قطب دیگری نیاز داریم.
سخنان رئیساتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان به ویژه از این لحاظ حائز اهمیت است که شهر لایپزیگ در ایالت زاکسن قرار دارد؛ ایالتی که در ماههای اخیر به خاطر حملات بیگانهستیزانه و نژادپرستی خبرساز بوده است.
“سایهی پناهجویان”
نمایشگاهها به طور معمول محفل و فضایی هستند برای تبادل فرهنگها و اقوام. البته این بار مسئله پناهجویان و پناهندگان بر نمایشگاه کتاب لایپزیگ سایهافکن شده است.
تا اواسط ماه دسامبر سال گذشته میلادی (تا حدود سه ماه پیش) نزدیک به ۱۸۰۰ پناهجو در سالنهای نمایشگاه لایپزیگ اسکان داده شده بودند. در حال حاضر سالنهایی کوچک در محوطه نمایشگاه به پناهجویان تازهوارد اختصاص داده شده، تا آنان آرامآرام به آلمان و آنچه در این کشور انتظارشان را میکشد، عادت کنند و آن را درک کنند.
پناهجویی، مهاجرت و همگرایی اجتماعی و همچنین اهمیت آزادی اندیشه و آزادی بیان از موضوعات محوری این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب لایپزیگ است.
رئیس نمایشگاه لایزپیگ در این باره میگوید: «آزادی اندیشه اساس و پایه کردارها در عرصه بینالمللی و حوزه فعالیت ما است. تنها از طریق گفتوگوهایی باز و بیپرده است که میتوان در فراسوی مرزها وارد عمل شد.»
آزادی اندیشه و آزادی بیان از نکاتی است که اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان نیز بر آن تأکید دارد. آلکساندر اسکیپیس، مدیر اجرایی این اتحادیه روند و تحولات جهانی در این ارتباط را با نگرانی دنبال میکند.
این اتحادیه به همراه انجمن جهانی قلم (PEN) و گردانندگان نمایشگاه کتاب لایپزیگ ابتکارعملها و برنامههایی گوناگونی در ایام برگزاری این نمایشگاه تدارک دیده که هدف آن پشتیبانی از نویسندگان، دگراندیشان، اصحاب رسانهها و کنشگران فضای مجازی است که در بند به سر میبرند.
در طول نمایشگاه نیز مراسم و نشستهای کتابخوانی متعددی برگزار میشود که شماری از آنها به موضوع پناهجویان و مهاجران اختصاص دارد. همچنین قرار است که در میزگردهای گوناگون به این موضوع پرداخته شود.
یکی از برنامههایی که در این راستا برگزار خواهد شد، “اروپا ۲۱” نام دارد که قرار است فضایی باشد برای بحث و اندیشه و تبادل نظر درباره “جامعه فردا”.
قرار است که بیش از ۲۰۰ روشنفکر، نویسنده و هنرمند نظرات، تجربیات و راهکارهای خود در ارتباط پناهجویی و مهاجرت را ارائه دهند و به سناریوهایی گوناگون ممکن از جامعهی فردا بپردازند.
در همین زمینه:
یک چشمانداز نگرانکننده: کتابخوانی در آلمان رو به مرگ است
پژوهشی رسمی نشان میدهد که در آلمان روز به روز از شمار افراد کتابخوان کاسته میشود. به ویژه برای نسل جوان تلویزیون به یگانه رسانهی فرهنگی بدل میشود. (16.03.2016)
“نبرد من” هیتلردر لیست کتابهای پرفروش ماه گذشته آلمان
“نبرد من” نوشته آدولف هیتلر که پس از هفتاد سال برای نخستینبار در آلمان بازنشر شده در کمتر از دوماه به فهرست پرفروشترین کتابهای ماه گذشته رسیده است. این کتاب با تحلیلهایی همراه است که دروغهای هیتلر را برملا میکنند. (27.02.2016)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شرح زندان و شکنجه در فرقۀ رجوی از زبان مریم سنجابی یکی از قربانیان و شاهدان
در اینجا میخواهم ابتدا اسامی نفراتی که بعنوان زندانبا ن و شکنجه کردن دوستان خودشان دست داشتند افشا کنم وسپس به خاطر ثبت در تاریخ اسامی نفراتی که قربانی این عمل شوم رجوی شدند را اعلام کنم. تعدادی از زندانبانان که در شکنجه افراد زندانی نیز دست داشتند عبارت بودند از: فاضل موسوی،حسن حسن زاده محصل(دو تن از مسؤلین ستاد …
- 151 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۳:۵۸
- ادامه مطلب
داستان تلخ زنى که عاشق گاندى بود
لحظه دیدار با گاندى فرامى رسد. مدلین در همان لحظه نخست چنان جذب شخصیت او مى شود که در نامه اى به پدرش درباره گاندى مى نویسد: «این چشم …
- 133 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۳:۵۳
- ادامه مطلب
روایت جوان آلمانی؛ بازگشت از ‘جهنم’ سلفیها
دومینیک موسی شمیتز در هفده سالگی به سلفیها پیوست. او سالها شهر به شهر سفر میکرد تا جوانان را به آیین سلفی که برداشتی خشک و تعصبآمیز از اسلام است، جذب کند. اکنون که ۲۸ ساله شده، باز همچنان شهرهای آلمان را زیر پا میگذارد و این بار در شهرهای گوناگون به مدرسهها، باشگاههای ورزشی و اماکن تفریحی میرود …
- 171 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۶:۱۵
- ادامه مطلب
مهدی خوشحال: آیا غرب غروب خواهد کرد
در کنار نارضایتی مردم میزبان و مهمان، بسیاری از ارزشهای انسانی و دموکراسی و حقوق بشری و تمدن مدارا و تحمل غرب، زیر سئوال رفته است، با این وجود، یک راه حل برای همه طرفهای درگیر باقیمانده است و آن هم پذیرش پناهجو و یا عدم پذیرش پناهجو و تبعات و عواقب خوب و بدش نیست، بلکه کمک …
- 192 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۸ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۱۳:۴۰
- ادامه مطلب
کتاب “سراب آزادی” بقلم خانم مریم سنجابی منتشر شد
کتاب “سراب آزادی” بقلم خانم مریم سنجابی منتشر شد خبرگزاری فارس، هفدهم ژانویه ۲۰۱۶:… اغلب نیروهای سازمان افرادی بودند که پس از فراخوان سازمان در اواخر سال ۶۵ به عراق آمدند و اکثراً کار پراتیک نظامی انجام نداده و تسلط کافی به امور نظامی و جنگ نداشتند به عنوان نمونه من و تعداد بسیار زیادی تا …
- 269 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۸ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۱۱:۵۷
- ادامه مطلب
نقد و بررسی کتاب ” روزهای تاریک بغداد “
البته بر اساس روایت آقای سبحانی این گونه تحقیرها در درون سازمان نیز نسبت به نیروهای منتقد به عملکردها صورت میگرفت: “رفیعینژاد در بین آقایان یکی از سردمداران اصلی ترویج فرهنگ لومپنیزم در سازمان بوده است. محسن هاشمی یکی از اعضای سابق سازمان برایم در زندان ابوغریب تعریف میکرد: نادر رفیعی نژاد برای تحقیر و خرد کردن …
- 666 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۳ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۱۲:۵۲
- ادامه مطلب
«تهران در قلبم؛ چگونه سرزمین پدریام مرا یافت»
«تهران در قلبم؛ چگونه سرزمین پدریام مرا یافت» مریم انصاری ـ 27.01.2015 ماتیاس کوپتسکی در خانوادهای آلمانی بزرگ شده، و تنها چیزی که نمیتواند تصور کند این است که پدر واقعیاش یک مسلمان دو آتشه ایرانی است. کشوری که هرگز نمیخواسته سروکارش به آن بیفتد. «تلفن که زنگ زد در خانه تنها بودم. داشتم تخم مرغ نیمرو میکردم. گوشی را با …
- 406 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۷ بهمن ۱۳۹۳ , ساعت ۱۳:۰۰
- ادامه مطلب
کالبدشکافی یک جریان ایدئولوژیک
05.05.2008 مقدمه: ظاهراً یکی از اهدافی که رهبران فرقه های مذهبی و ایدئولوژیک دنبال می کنند، همگانی کردن ایده های خود برای همه مردم جهان، فارغ از پهنه جغرافیایی می باشد که فرقه در آن محدوه متولد شده و شکل گرفته است. در این راستا فرقه ها از پهنه ملی خود پا را فراتر می گذارند و رسالت جهانی برای خود قائل …
- 309 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۴ دی ۱۳۹۳ , ساعت ۶:۳۴
- ادامه مطلب