خانم الکسیویچ پس از سالها اقامت در تبیعد به کشورش بازگشت، اما زندگی در وطن باعث نشد که دست از انتقادهای سیاسی خود بردارد. این نویسنده ۶۵ ساله از “تمدن رنج و اشک” سخن میگوید و معتقد است که ۷۰ درصد مردم کشورش هنوز خواهان دیکتاتوری مانند استالین هستند. به گفته این روشنفکر برجسته، عده زیادی از شهروندان بلاروس، به ویژه افراد سالخورده، از رژیم خودکامهی الکساندر لوکاشنکو حمایت میکنند، زیرا از هر نوع تحولی میترسند. به همین دلیل نباید در کوتاه مدت انتظار دگرگونیهای اساسی در جامعه بلاروس را داشت.
اهدای جایزه نوبل ادبی به سوتلانا آلکسیویچ
دویچه وله ـ 09.10.2015
سوتلانا آلکسیویچ، نویسنده بلاروسی، جایزه ادبی نوبل سال ۲۰۱۵ را از آن خود کرد. پیش از اعلام نام برنده مهمترین جایزه ادبی جهان، رسانههای غربی گمانهزنی کرده بودند که او بر دیگر رقیبان خود پیروز شود.
روز پنجشنبه (۸ اکتبر برابر ۱۶ مهر) کمیته جایزه ادبی نوبل نام سوتلانا آلکسیویچ را به عنوان برنده جایزه ادبی نوبل امسال اعلام کرد.
خانم آلکسیویچ از شهرت جهانی برخوردار است و در فهرست نویسندگان محبوب منتقدان ادبی غرب، جایگاه ویژهای دارد.
نویسنده بلاروسی در داستانهای خود به ویژه به معضلات محیطزیستی و سرنوشت نظامیان روسی که در جنگ افغانستان شرکت داشتهاند، پرداخته است.
خانم آلکسیویچ با زبردستی ویژهای ادبیات و ژورنالیسم را به هم پیوند میزند و به قول منتقدان ادبی، رویا و واقعیت را به هم میآمیزد.
یشتر بخوانید: سوتلانا آلکسیویچ برنده جایزه صلح ناشران آلمان
نویسنده ای سیاسی
خانم الکسیویچ پس از سالها اقامت در تبیعد به کشورش بازگشت، اما زندگی در وطن باعث نشد که دست از انتقادهای سیاسی خود بردارد. این نویسنده ۶۵ ساله از “تمدن رنج و اشک” سخن میگوید و معتقد است که ۷۰ درصد مردم کشورش هنوز خواهان دیکتاتوری مانند استالین هستند.
به گفته این روشنفکر برجسته، عده زیادی از شهروندان بلاروس، به ویژه افراد سالخورده، از رژیم خودکامهی الکساندر لوکاشنکو حمایت میکنند، زیرا از هر نوع تحولی میترسند. به همین دلیل نباید در کوتاه مدت انتظار دگرگونیهای اساسی در جامعه بلاروس را داشت.
DW.COM
سوتلانا آلکسیویچ برنده جایزه صلح ناشران آلمان
سوتلانا آلکسیویچ نویسنده بلاروس جایزه صلح ناشران آلمان را دریافت میکند. این بانوی ۶۵ ساله برای گزارشهایی که درباره فاجعه اتمی در نیروگاه چرنوبیل و نیز جنگ شوروی در افغانستان منتشر کرد، آوازه جهانی یافت. (20.06.2013)
نوبل ادبیات به آلیس مونرو، نویسنده کانادایی، تعلق گرفت
آکادمی علوم سوئد جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۳ را به آلیس مونرو، نویسنده کانادایی، اهدا کرد. اعضای آکادمی در اطلاعیه خود خانم مونرو را “استاد داستان کوتاه معاصر” لقب دادند. مراسم اهدای نوبل ۱۰ دسامبر برگزار میشود. (10.10.2013)
نوبل شیمی به سه پژوهشگر ژنتیک رسید
توماس لیندال سوئدی، پاول مودریچ آمریکایی و عزیز سانکار آمریکایی-ترکیهای که روی مکانیسم ترمیم دیانای کار میکنند، به صورت مشترک برنده جایزه نوبل شیمی سال جاری شدند. (07.10.2015)
دو دانشمند ژاپنی و کانادایی برنده جایزه نوبل فیزیک شدند
دو دانشمند ژاپنی و کانادایی مشترکا جایزه نوبل فیزیک امسال را از آن خود ساختند. کمیته نوبل اعلام کرد، این جایزه به پاس زحمات این دو دانشمند در زمینه نوسانات نوترینو و این کشف که نوترینو دارای جرم است به آنها اعطا شد. (06.10.2015)
برندگان نوبل پزشکی سال ۲۰۱۵ اعلام شدند
ویلیام کمبل ایرلندی، ساتوشی اومورا ژاپنی و یویو تو چینی برندگان جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۱۵ هستند. این جایزه به علت کشف داروهایی برای درمان برخی بیماریهای ناشی از آلودگیهای انگلی و مالاریا به این سه نفر اهدا میشود. (05.10.2015)