گونتر گراس، نویسنده مشهور آلمانی درگذشت

0
797

گراس رمان سه‌گانه “طبل حلبی”، “موش و گربه” و “سال‌های سگی” را در دهه‌ی ۶۰ میلادی نوشت و تقریبا ۵۰ سال پس از انتشار آن‌ها، “آخرین رقص”، “داستان‌های هانس کریستیان آندرسن از دیدگاه گراس”، “پوست‌کندن پیاز”را منتشر کرد. در سه اثر پر اهمیت “عرصه فراخ”، “قرن من” و “با گام خرچنگ” گراس نشان داده بود که حاضر نیست تعهد و شعور انسانی را در مذبح “ادبیات” قربانی کند. او در هر مقاله و هر گفت‌وگو بر مسئولیت اخلاقی خود پافشاری می‌کرد

گونتر گراس، نویسنده مشهور آلمانی درگذشت

دویچه وله ــ 13.04.2015    گونتر گراس، نویسنده‌ی مشهور آلمانی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۹۹، روز دوشنبه (۱۳ آوریل/ ۲۳ فروردین) در سن ۸۷ سالگی در شهر لوبک آلمان درگذشت.

گونتر گراس، نویسنده‌ی سرشناس آلمانی، در سال ۱۹۵۹ در سن ۳۲ سالگی با انتشار نخستین رمان خود به نام “طبل حلبی” به شهرتی جهانی دست یافت. گراس در سال ۱۹۹۹، ۴۰ سال پس از انتشار اولین رمان‌اش، برای مجموعه‌ی آثارش جایزه ادبی نوبل را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: ۸۵ سالگی گونتر گراس، صدای رسای ادبیات آلمان

فعالیت‌های گونتر گراس اما به خلق آثار ادبی محدود نبود. گراس در زمینه‌های سیاسی هم فعال بود. سال ۱۹۸۲ این نویسنده به عضویت حزب سوسیال دموکرات آلمان درآمد و با آنکه همیشه طرفدار سوسیال دموکرات‌ها ماند، اما پس از ۱۰ سال از عضویت این حزب استعفا کرد. اعترافات او درباره‌ی عضویت‌اش در نوجوانی در بخش مسلح حزب نازی (اس اس) هم یکی از موضوع‌های جنجالی زندگی گراس بود.

بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی و آثار گونتر گراس نویسنده پرآوازه آلمان

اما شعری از او درباره مناقشه هسته‌ای ایران و احتمال جنگ علیه این کشور، موضوعی بود که گراس را سال ۲۰۱۲ با انتقادهای فراوانی روبه‌رو کرد. او در این شعر که با عنوان «آنچه باید گفته شود» در روزنامه “زوددویچه” منتشر شد، به “سیاست‌های جنگ‌طلبانه” اسرائیل تاخت و از “حمله پیشگیرانه” به ایران انتقاد کرد.

گونتر گراس و ماجرای شعری که جنجال آفرید

گراس رمان سه‌گانه “طبل حلبی”، “موش و گربه” و “سال‌های سگی” را در دهه‌ی ۶۰ میلادی نوشت و تقریبا ۵۰ سال پس از انتشار آن‌ها، “آخرین رقص”، “داستان‌های هانس کریستیان آندرسن از دیدگاه گراس”، “پوست‌کندن پیاز”را منتشر کرد. در سه اثر پر اهمیت “عرصه فراخ”، “قرن من” و “با گام خرچنگ” گراس نشان داده بود که حاضر نیست تعهد و شعور انسانی را در مذبح “ادبیات” قربانی کند. او در هر مقاله و هر گفت‌وگو بر مسئولیت اخلاقی خود پافشاری می‌کرد: روشنفکری که نمی‌خواهد به مقوله‌های ادبی صرف دل خوش کند و در برابر مسائل حساس روز خاموش بماند.

منبع : دویچه وله

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید