در دوره جنگ، شروع به کار ستوننویسی در روزنامه کرده بود و همزمان داستان مینوشت. همکاریاش را با بیبیسی برای نوشتن«قلعه حیوانات» قطع کرد و رمان ۱۹۸۴ را در جزیره جورا در شمال اسکاتلند نوشت. «قلعه حیوانات» رمان طنزآلودی است در انتقاد از استالینیسم و ۱۹۸۴ پیشبینی بدبینانهای از جهان آینده است که در آن «برادر بزرگ» هرگونه آزادی را سلب میکند. آثار اوروِل چنان زبانزد مردم است که برخی از سخنان مطرح در آن ضربالمثل شده است: «همه با هم برابرند، اما بعضیها برابرترند.» آثار اوروِل مقبولیت جهانی دارند و خواننده همواره با برخی از شخصیتهای داستانهای او همزادپنداری میکند. «قلعه حیوانات» اندک زمانی پس از انتشار کتاب به زبان انگلیسی، در سال ۱۳۴۸ خورشیدی با برگردان امیر امیرشاهی در ایران منتشر شد. جرج اوروِل در ۴۶ سالگی در لندن درگذشت.
هشدارگر خودکامگی و یار برابری
21.01.2019
۲۱ ژانویه ۱۹۵۰: ۶۹ سال پیش در چنین روزی اِریک آرتور بلِر با نام هنری جرج اوروِل در پایتخت انگلیس درگذشت.
در شهرستان متیهاری بیهار هند زاده شد. پدربزرگش نجیبزاده بریتانیایی، پدرش کارمند دولت انگلیس در هند و مادرش فرانسویتبار بود و همینها از او شخصیتی چند ملیتی ساخت.
یک ساله بود که مادرش او و خواهر بزرگش را به انگلیس برد و به تنهایی آنها را بزرگ کرد.
پس از پایان دبیرستان به عنوان کارمند اداره پلیس انگیس به برمه رفت و ۶ سال از نزدیک شاهد فشارهای اداری و نگاههای متفاوت طبقاتی بود و این مردمستیزی را در رمان “روزهای برمه” توصیف و تشریح کرد.
سرانجام تبعیض را تاب نیاورد، از کار دولتی کناره گرفت و به انگلیس بازگشت تا نویسندگی پیشه کند.
کار در رسانههای گوناگون و نارساییهای شدید مالی او را به گرایشهای تند سوسیالیستی نزدیک کرد.
۳۳ ساله بود که به جنبش چپگرای پایداری علیه ژنرال فرانکو در اسپانیا پیوست و در جنگ داخلی علیه دیکتاتوری شرکت کرد و تا پایان عمر گرفتار آسیبی بود که از این جنگ دید.
کتاب «بدرود کاتالونیا» را تحت تاثیر جنگ اسپانیا نوشته است.
جنگ جهانی دوم در تشدید دیدگاه برابرخواهی او تأثیر بیشتری داشت. او در پی جامعهای برابر بود که در آن کسی بر دیگری فرمان نراند. میگفت: «جوامع طبقاتی تنها بر فقر و نادانی استوارند.»
در دوره جنگ، شروع به کار ستوننویسی در روزنامه کرده بود و همزمان داستان مینوشت. همکاریاش را با بیبیسی برای نوشتن«قلعه حیوانات» قطع کرد و رمان ۱۹۸۴ را در جزیره جورا در شمال اسکاتلند نوشت.
«قلعه حیوانات» رمان طنزآلودی است در انتقاد از استالینیسم و ۱۹۸۴ پیشبینی بدبینانهای از جهان آینده است که در آن «برادر بزرگ» هرگونه آزادی را سلب میکند.
آثار اوروِل چنان زبانزد مردم است که برخی از سخنان مطرح در آن ضربالمثل شده است: «همه با هم برابرند، اما بعضیها برابرترند.»
آثار اوروِل مقبولیت جهانی دارند و خواننده همواره با برخی از شخصیتهای داستانهای او همزادپنداری میکند.
«قلعه حیوانات» اندک زمانی پس از انتشار کتاب به زبان انگلیسی، در سال ۱۳۴۸ خورشیدی با برگردان امیر امیرشاهی در ایران منتشر شد.
جرج اوروِل در ۴۶ سالگی در لندن درگذشت.
———————
محبوب ترین مطالب برای موضوع اجتماعی، فرهنگی، سیاسی
- یافتن ۱۲ دختربچه در خانه مردی ۵۱ ساله در آمریکا – 9,136 views
- فیلم هایی که در باره سازمان مجاهدین ساخته شد – 8,189 views
- چه کسی “رزم آرا” را کشت؟ – 3,737 views
- ۱۰ سال پس از اعدام صدام حسین – 3,225 views
- موفقیت درخشان سینمای ایران ،شهاب حسینی و اصغر فرهادی در جشنواره کن – 3,074 views
- دیدار پرویز پرستویی با بزرگان سینما، پنج تن سینمای ایران – 2,370 views
آرشیو موضوع : اجتماعی، فرهنگی، سیاسی
جورج اورول، هشدارگر خودکامگی و یار برابری
هشدارگر خودکامگی و یار برابری ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰: ۶۹ سال پیش در چنین روزی اِریک آرتور بلِر با نام هنری جرج اوروِل در پایتخت انگلیس درگذشت. در شهرستان متیهاری بیهار هند زاده شد. پدربزرگش نجیبزاده بریتانیایی، پدرش کارمند …
- 2 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱ بهمن ۱۳۹۷ , ساعت ۱۸:۰۸
- ادامه مطلب
قتل رزا لوکزامبورگ: خندق خون در جبهه چپ
اکنون پس از گذشت صد سال، علاوه بر انتشار کتابها و مقالات در این باره، چندین مراسم و بزرگداشت در قتلگاه این دو برگزار شده است. یکی از این بزرگداشتها، روز یکشنبه سیزدهم ژانویه در محل “یادبود سوسیالیستها” در برلین و با فراخوان حزب چپ رادیکال آلمان (Die Linke) برپا شد. این بنای یادبود در گورستانی در …
- 39 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۳۰ دی ۱۳۹۷ , ساعت ۱۳:۳۹
- ادامه مطلب
از فروپاشی دیوار برلین تا برافراشتن دیوار ترامپ
جان اف کندی، رئیس جمهور دموکرات آمریکا، در بحبوحه جنگ سرد یکی از تاریخیترین سخنرانیهایش را در اعتراض به ساخت دیوار برلین ایراد کرد. این سخنرانی که آقای کندی دو بار در آن گفت: “Ich bin Ein Berliner” (“من یک برلینی هستم”) و به همین دلیل این سخنرانی به این نام معروف شد. ۲۴ سال بعد رونالد …
- 56 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۷ دی ۱۳۹۷ , ساعت ۲۰:۵۹
- ادامه مطلب
“در عربستان با زنان مانند برده رفتار میشود”
با پخش این ویدیوی کوتاه در توییتر، توجه جهانی به وضعیت رهف جلب شد و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پیگیر وضعیت او شد. این نهاد ابتدا از دولت استرالیا تقاضای پناهندگی برای رهف کرد ولی چون دولت استرالیا پاسخ مشخصی نداد این تقاضا از دولت کانادا مطرح شد و دولت کانادا فورا با تقاضای پناهندگی او موافقت …
- 45 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۴ دی ۱۳۹۷ , ساعت ۲۰:۳۵
- ادامه مطلب
ترامپ : هیچگاه عامل روسیه نبودم
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که او هیچگاه برای روسیه کار نکرده است. گزارش شده بود که بعد از اخراج رئیس پلیس فدرال آمریکا، این نهاد تحقیقاتی را آغاز کرده بود که هدف آن مشخص شدن این موضوع بود که آیا آقای ترامپ عامل روسیه است. او به خبرنگارانی که در کاخ سفید بودند گفت: «من …
- 40 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۴ دی ۱۳۹۷ , ساعت ۲۰:۰۷
- ادامه مطلب
آمار “چشمگیر” ایدز نزد نوجوانان ایرانی
مینو محرز پیشنهاد میدهد که از فضای مجازی برای آگاهی افکار عمومی از ایدز استفاده شود. او از سکوت و رویکرد ضعیف آموزش و پرورش نسبت به آگاهسازی نوجوانان انتقاد کرده و میگوید زمانی که با نوجوانان مبتلا به ایدز صحبت میکنیم، آنها نسبت به چگونگی برقراری ارتباط و راههای شیوع بیماری اظهار بیاطلاعی میکنند: «متاسفانه برخی نظرشان …
- 51 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۳ دی ۱۳۹۷ , ساعت ۱۴:۱۸
- ادامه مطلب
“ترامپ جزئیات دیدارهایش با پوتین را مخفی کرده است”
در همین حال انتشار گزارشی از سوی نیویورک تایمز نیز خشم رییسجمهور آمریکا را برانگیخته است. ترامپ در مصاحبه خود با فاکس نیوز گزارش این روزنامه را “بسیار توهینآمیز” خواند. نیویورک تایمز روز جمعه ۲۱ دی (۱۱) ژانویه گزارش کرده بود که پس از اخراج کومی، افبیآی در مورد اقدام احتمالی ترامپ در جهت منافع روسیه دست به تحقیق زده است. هدف این اقدام، …