وزیر امور خارجه آلمان نسبت به “ارزشگذاری جدید همکاریهای میان قارهای” هشدار داده است. هایکو ماس در مقاله خود نوشته که دوستی میان اروپا و آمریکا تا به حال هرگز مورد سوال قرار نگرفته است اما در عین حال اشاره کرده که “اروپا و آمریکا سالهاست که از هم دور میشوند و این موضوع با ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز نشده است.” ماس مینویسد: «نزدیکی ارزشها و علائقی که رابطه ما را دو نسل تحت تاثیر قرار داد، رو به کاهش است.» این سیاستمدار سوسیال دموکرات آلمان افزوده است که تغییرات در مناسبات میان اروپا و آمریکا در دوره ترامپ بیشتر “قابل رویت” شده است. هایکو ماس میگوید او آیندهای را تصور میکند که در آن با همکاری برابر میان دو طرف، اروپا سهم خود را از مسئولیت بپذیرد. وزیر امور خارجه آلمان خاطر نشان کردٰه است که آینده در موقعیتی شکل میگیرد که در آن “ما در جایی که آمریکا خط قرمز خود را تعیین میکند، وزن مناسب خود را نشان دهیم و به این صورت که ما حضور خود را نشان دهیم آمریکا عقب خواهد
آلمان: اروپا باید در معامله با ایران مستقل از آمریکا عمل کند
22.08.2018 – دویچه وله
وزیر امور خارجه آلمان برای نخستین بار جزئیاتی از استراتژی جدید دولت آلمان در قبال آمریکا را بیان کرد. او با توجه به تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران گفت اروپا باید در معاملات مالی بینالمللی مستقل از آمریکا عمل کند.
هایکو ماس در شماره روز چهارشنبه ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) روزنامه اقتصادی “هندلس بلت” به عنوان نویسنده مهمان مقالهای را در ارتباط با استراتژی جدید دولت آلمان در قبال آمریکا نوشته است.
در این مقاله وزیر امور خارجه آلمان پیش از هر موضوع دیگر تحریمهای جدید آمریکا در باره ایران را مد نظر دارد. او در باره خسارتهای وارده به شرکتهای اروپایی که با ایران قرارداد امضا کردهاند مینویسد: «کارفرمایان اروپایی باید از نظر حقوقی در برابر تحریمها مورد حمایت قرار گیرند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
از نظر وزیر امور خارجه آلمان به طور مشخص این کار زمانی امکانپذیر است که آلمان در کنار فرانسه و سایر کشورهای اروپایی در مقابل تحریمهای آمریکا وارد عمل شود.
هایکو ماس میگوید این اقدام اجتناب ناپذیر است “که ما اروپائیان بر استقلال خود بیفزائیم، به این شکل که کانالهای پرداخت مستقل خود را سازماندهی کنیم، صندوق پولی اروپایی به وجود آوریم و سیستم سویفت اروپایی ایجاد کنیم.”
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران که مورد مخالفت کشورهای اروپایی است، باعث شده است که بسیاری از شرکتهای اروپایی از معامله با ایران دست بردارند و از عقد قراردادهای اقتصادی با ایران خودداری کنند. اکنون بسیاری از شرکتها مجبور شدهاند که میان معاملات اقتصادی با ایران و یا قراردادهای خود با آمریکا یکی را انتخاب کنند.
آمریکا مرحله نخست تحریمهای ایران را روز سهشنبه ۶ اوت (۱۵ مرداد) رسما آغاز کرد. تحریمهایی که قرار است با در برگرفتن تحریم صنایع نفت و گاز ایران در روز ۴ نوامبر (۱۳ آبان) تشدید شود.
ترامپ پس از امضای سند مربوط به آغاز مجدد تحریمهای ایران گفته بود که شرکتهایی که با ایران همکاری اقتصادی داشته باشند، نمیتوانند روی معامله با آمریکا حساب باز کنند.
وزیر امور خارجه آلمان نسبت به “ارزشگذاری جدید همکاریهای میان قارهای” هشدار داده است. هایکو ماس در مقاله خود نوشته که دوستی میان اروپا و آمریکا تا به حال هرگز مورد سوال قرار نگرفته است اما در عین حال اشاره کرده که “اروپا و آمریکا سالهاست که از هم دور میشوند و این موضوع با ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز نشده است.”
ماس مینویسد: «نزدیکی ارزشها و علائقی که رابطه ما را دو نسل تحت تاثیر قرار داد، رو به کاهش است.»
این سیاستمدار سوسیال دموکرات آلمان افزوده است که تغییرات در مناسبات میان اروپا و آمریکا در دوره ترامپ بیشتر “قابل رویت” شده است.
هایکو ماس میگوید او آیندهای را تصور میکند که در آن با همکاری برابر میان دو طرف، اروپا سهم خود را از مسئولیت بپذیرد.
وزیر امور خارجه آلمان خاطر نشان کردٰه است که آینده در موقعیتی شکل میگیرد که در آن “ما در جایی که آمریکا خط قرمز خود را تعیین میکند، وزن مناسب خود را نشان دهیم و به این صورت که ما حضور خود را نشان دهیم آمریکا عقب خواهد نشست.”
هایکو ماس در این مقاله اشاره کرده است که در این رابطه “اروپائیان باید در امور دفاعی و امنیتی نیز سهم خود از مسئولیت بپذیرند.” او نوشته است این نظر به این دلیل نیست که دونالد ترامپ به طور مرتب درصدهای جدیدی را در سهمبندی پرداخت سیستم دفاعی تعیین میکند “بلکه به این دلیل است که ما به میزان پیش نمیتوانیم به واشنگتن تکیه کنیم.”
دونالد ترامپ در جلسه پیشین سران ناتو خواستار افزایش پرداخت هزینههای دفاعی ناتو از سوی اروپا شده بود.
وزیر امور خارجه آلمان در مقاله خود خاطر نشان کرده است که هدف به وجود آوردن یک سیستم دفاعی و امنیتی اروپایی است.