مراسم تشییع پیکر مرحوم منصور پورحیدری، پیشکسوت باشگاه استقلال صبح امروز یکشنبه(16آبان) در ورزشگاه شهید شیرودی با حضور هواداران، مسئولان ورزش کشور، اعضای تیم فوتبال استقلال، پیشکسوتان برگزار شد
مراسم تشییع زنده یاد منصور پورحیدری
منصور پورحیدری (۶ بهمن ۱۳۲۴ تهران – ۱۴ آبان ۱۳۹۵ تهران) بازیکن و مربی فوتبال اهل ایران بود. او پرافتخارترین مربی تاریخ باشگاه استقلال تهران است. احیای باشگاه استقلال بعد از انقلاب ۵۷، که با تغییر نام باشگاه تاج به استقلال صورت گرفت، از خدمات او برای منحل نشدن باشگاه بود. ازاینرو او را پدر استقلال نامیدهاند. ۲ قهرمانی استقلال در آسیا در کارنامهٔ پورحیدری دیده میشود که یک بار در قامت بازیکن و یک بار در کسوت سرمربی به آنها دست یافت. او از این حیث در ایران رکورددار است. پورحیدری علاوه بر بازیکنی و سرمربیگری، به عنوان مدیر فنی و سرپرست باشگاه استقلال نیز فعالیت کرده بود. او در دورهای سرمربی تیم ملی ایران نیز بود و با آن تیم در سال ۱۹۹۸ قهرمان بازیهای آسیایی بانکوک شد.
منصور پورحیدری در روز ۱۴ آبانماه سال ۱۳۹۵، پس از مبارزهٔ یکساله با سرطان ریه، درگذشت.[۱]
زندگی ورزشی
وی ابتدا در سن ۱۷ سالگی در باشگاه فوتبال دارایی بازی میکرد اما سپس به باشگاه تاج (استقلال) رفت و به مدت ۹ سال در تیم تاج به عنوان دفاع راست بازی میکرد و در سال ۱۳۴۹ عنوان قهرمانی جام باشگاههای آسیا را به همراه تیم تاج کسب کرد.
آغاز مربیگری
بعد از اتمام دورهٔ بازیگری، رایکوف مربی وقت تاج که تیم جوانان تاج را هم در دست داشت، به دلیل پشتکار و پیگیریهای فراوان منصور، او را به جوانان برد. رایکوف که از سال ۴۸ تا ۵۳ مربی تاج بود، به دلیل خستگی قادر به ادامه کار در تاج نشد و پس از باخت به تیم نفت آبادان در سال ۵۳ کنار گذاشته شد و تیم به علی دانایی فرد رسید که وی هم منصور پورحیدری را به عنوان کمک خود برگزید و علی دانایی فرد تنها ۸ بازی در سال ۵۴ سرمربی تیم بود و سپس جکیچ به عنوان سرمربی تاج در سال ۵۵ انتخاب شد و جکیچ هم منصور پورحیدری را به عنوان کمک خود انتخاب کرد. و نتایج مطلوبی را با وی کسب کرد.
مربیگری پس از انقلاب
پس از انقلاب به دلایل نا آرامیها، قرارداد جکیچ با تاج فسخ گردید و ایشان به همراه جکیچ برای مدتی راهی کشورهای حاشیه خلیج فارس شد. او چند ماه پس از بازگشت مربی استقلال شد. البته لیگ در سال ۵۸ انسجام لازم را نداشت. او با پنج دوره حضور در ادوار رقابتهای آسیایی به عنوان سرمربی رکورددار تاریخ باشگاه استقلال است که ۳۲ مرتبه مربیگری یک باشگاه در جام باشگاههای آسیا را به عهده داشتهاست.
او در پنج دوره حضور خود؛ یک مقام قهرمانی، یک مقام نایب قهرمانی و یک مقام سوم جام باشگاههای آسیا و همچنین دو مقام چهارم جام برندگان جام آسیا را برای استقلال به ارمغان آوردهاست.
پورحیدری در ۳۰۹ مسابقه مربیگری تیم فوتبال استقلال تهران را بر عهده داشتهاست و ۸۱ بار به عنوان مربی در خدمت آبیپوشان بود که از این لحاظ در تاریخ باشگاه استقلال رکورددار میباشد. پورحیدری همچنین رکورددار مربیگری در شهرآورد تهران است. منصور پورحیدری همچنین دارای یک رکورد دیگری هم هست او تنها کسی هست که هم به عنوان بازیکن هم به عنوان مربی توانسته قهرمان آسیا بشود وی درسال ۱۳۴۹ در حالی که یک بازیکن ۲۵ ساله بود توانست به عنوان قهرمانی آسیا برسد ویک بار هم به عنوان مربی در سال ۱۳۷۰ توانست قهرمان آسیا شود.
زندگی شخصی
همسر منصور پورحیدری (فریده شجاعی) پیشتر عضو تیم بسکتبال تاج و نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبال بوده است. خواهر همسر او (الهه شجاعی) عضو تیم بسکتبال تاج بود. حاصل ازدواج منصور پورحیدری با فریده شجاعی یک فرزند دختر به نام عسل و یک فرزند پسر به نام علی است که متولد سالهای ۱۳۷۱ و ۱۳۶۲هستند.[۲]
افتخارات
دوران بازیکنی
- سه عنوان قهرمانی جام باشگاههای تهران
- قهرمانی جام باشگاههای ایران
- قهرمان جام دوستی و اتحاد
- سه دوره قهرمان جام میلز هند
- قهرمان جام تخت جمشید
- قهرمان جام باشگاههای آسیا ۱۳۴۹
- مقام سومی جام باشگاههای آسیا
دوران مربیگری
- سه دوره قهرمانی باشگاههای تهران با استقلال: ۱۳۶۲، ۱۳۶۴، ۱۳۷۰
- دو دوره قهرمانی در رقابتهای لیگ ایران (لیگ قدس و لیگ آزادگان) با استقلال: ۱۳۶۹، ۱۳۸۰
- قهرمانی در جام باشگاههای آسیا با استقلال: ۱۹۹۱
- دو دوره قهرمانی جام حذفی ایران با استقلال: ۱۳۷۵، ۱۳۷۹
- نایب قهرمانی و مقام سومی جام باشگاههای آسیا با استقلال: ۱۹۹۲، ۲۰۰۲
- قهرمانی در بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ به همراه تیم ملی فوتبال ایران
مرگ
منصور پورحیدری سرانجام در صبح جمعه ۱۴ آبان ۱۳۹۵ (۴ نوامبر ۲۰۱۶) براثر سرطان ریه در بیمارستان ایرانمهر[۳][۴] در ۷۰ سالگی درگذشت.[۱][۵][۶]
پانویس
- ↑ پرش به بالا به: ۱٫۰ ۱٫۱ «منصور پورحیدری، پدر استقلال دار فانی را وداع گفت». ایسنا، ۴ نوامبر ۲۰۱۶. بازبینیشده در ۴ نوامبر ۲۰۱۶.
- پرش به بالا ↑ سایت رسمی باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال تهران
- پرش به بالا ↑ «منصور پورحیدری درگذشت». فرارو، ۴ نوامبر ۲۰۱۶. بازبینیشده در ۴ نوامبر ۲۰۱۶.
- پرش به بالا ↑ «تجمع طرفداران استقلال مقابل بیمارستان ایرانمهر». تابناک، ۴ نوامبر ۲۰۱۶. بازبینیشده در ۴ نوامبر ۲۰۱۶.
- پرش به بالا ↑ «منصور پورحیدری درگذشت». ورزش سه، ۴ نوامبر ۲۰۱۶. بازبینیشده در ۴ نوامبر ۲۰۱۶.
- پرش به بالا ↑ «منصور پورحیدری مربی سابق تیم ملی و استقلال درگذشت». بیبیسی فارسی، ۴ نوامبر ۲۰۱۶. بازبینیشده در ۴ نوامبر ۲۰۱۶.
منابع
عکاس: عیلرضا خضرائی
کد خبر: 426268