فیلم “فروشنده” نماینده ایران در اسکار

0
1017

فیلم فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی، در جشنواره کن تحسین شده و جایزه بهترین فیلمنامه و بازیگر اصلی مرد را به دست آورده است. در سال ۱۳۹۰ فیلم “یه حبه قند” ساخته رضا میرکریمی، به دلیل تحریم اسکار از سوی رئیس وقت صدا و سیما (جواد شمقدری” امکان رقابت با فیلم‌های خارجی دیگر را نیافت. با معرفی فیلم فروشنده، اصغر فرهادی با بیلان چهار فیلم، رکورددار حضور در اسکار بهترین فیلم خارجی می‌شود. فیلم جدایی نادر از سیمین، برای اولین بار سینمای ایران را صاحب اسکار کرد. فیلم “در باره الی” در سال ۱۳۸۸ و فیلم “فروشنده” در سال ۱۳۹۱ به اسکار معرفی شده بودند.

فیلم “فروشنده” نماینده ایران در اسکار

بی بی سی ـ 19.08.2016

اصغر فرهادی بار دیگر نماینده سینمای ایران در سطح جهان می‌شود. هیات انتخاب کننده، فیلم فروشنده را از بین پنج گزینه با اکثریتی قوی برگزیده است. سخنگوی هیات می‌گوید ارشاد دخالتی در گزینش‌ها نداشت.

فیلم فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی، نماینده ایران برای اسکار ۲۰۱۷ شد. فیلم‌های “ایستاده در غبار”، “دخترِ”، “لانتوری” و “ناهید”، فیلم‌های نهایی هیات انتخاب کننده نماینده سینمای ایران بودند.

امیر اسفندیاری، سخنگوی این هیات گفته که از بین ۸۲ فیلم، ابتدا فهرستی از ۸ فیلم و سپس لیستی از پنج فیلم تهیه شد: «در انتخاب این ۵ فیلم همه ظرفیت‌های جهانی و داخلی، بازخوردهای مطبوعاتی و بین‌المللی و وضعیت پخش‌کننده خارجی بررسی شد و حتی پرونده‌های همه فیلم‌ها مرور شد و مروری نیز بر فهرست فیلم‌های خارجی سال‌های قبل هم داشتیم.»

اسفندیاری افزوده که این هیات با انتخاب فیلم فروشنده قصد بیشترین استفاده از ظرفیت سینمای ایران در اسکار را داشته است: «هیات انتخاب از میان گزینه‌های موجود بهترین انتخاب را کرده است تا بیشترین امتیاز را در اسکار بدست بیاورد ولی این انتخاب به معنای این نیست که فیلم فروشنده حتما برنده جایزه اسکار می‌شود و این هیات برنده شدن این فیلم را هرگز گارانتی نمی‌کند.»

اسفندیاری اعلام کرده که بررسی‌های این هیات در هماهنگی و تعامل با بنیاد فارابی، سازمان سینمایی و خانه سینما بوده اما هم‌زمان تاکید کرده که سازمان سینمایی و وزارت ارشاد هیچ سفارش یا فشار یا دخالتی برای معرفی و انتخاب فیلمی برای اسکار نداشتند.

فیلم فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی، در جشنواره کن تحسین شده و جایزه بهترین فیلمنامه و بازیگر اصلی مرد را به دست آورده است.

در سال ۱۳۹۰ فیلم “یه حبه قند” ساخته رضا میرکریمی، به دلیل تحریم اسکار از سوی رئیس وقت صدا و سیما (جواد شمقدری” امکان رقابت با فیلم‌های خارجی دیگر را نیافت.

با معرفی فیلم فروشنده، اصغر فرهادی با بیلان چهار فیلم، رکورددار حضور در اسکار بهترین فیلم خارجی می‌شود. فیلم جدایی نادر از سیمین، برای اولین بار سینمای ایران را صاحب اسکار کرد. فیلم “در باره الی” در سال ۱۳۸۸ و فیلم “فروشنده” در سال ۱۳۹۱ به اسکار معرفی شده بودند.

فیلم‌های مجیدی در سال‌های ۷۷ (بچه‌های آسمان)، ۷۸ (رنگ خدا)، ۸۰ (باران)، ۸۷ (آوای گنجشک‌ها) نیز به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی شده‌اند که تنها اولی به فهرست نامزدهای بهترین فیلم خارجی راه یافت.

نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۶، فیلم محمد رسول‌الله ساخته مجید مجیدی بود. این فیلم که پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود، به فهرست نهایی جایزه اسکار راه پیدا نکرد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

تاریخچه حضور ایران در جشنواره سینمایی کن

آرشیو موضوع : سینما

رفتار سازمان مجاهدین باعث شد تا سالها هر منتقدی در کشور انگِ مخالفِ برانداز بخورد

شما مجاهدین خلق و داعش را کنار هم قرار می‌دهید. یعنی آنها را از یک ریشه می‌دانید؟ درحالیکه بعضی معتقدند مجاهدین خلق دارای ایدئولوژی مشخص بودند اما داعش خود به رفتارهایی انجام می‌دهد اعتقادی ندارد و تنها دنبال وارونه کردن چهره اسلام است؟ تبریزی: کاملاً این دو گروه شبیه هم هستند که دو چهره مختلف …

پیکر داود رشیدی بدرقه شد

پیکر داود رشیدی بدرقه شد مراسم بدرقه پیکر داود رشیدی با تمجید علی نصیریان،انتقاد جمشید مشایخی از یاد نکردن هنرمندان در زمان زنده بودن و تشکر ویژه‌ی احترام برومند از مردم برگزار شد. به گزارش خبرنگار ایسنا، صبح یکشنبه ۷ شهریور ماه تالار وحدت میزبان حضور مردم، هنرمندان، مسوولان هنری و حسین فریدون دستیار ویژه‌ی رییس …

تظاهرات مجاهدین خلق در زمان نمایش خانه دوست کجاست در پاریس

تظاهرات مجاهدین خلق در زمان نمایش خانه دوست کجاست در پاریس سیدمحمد بهشتی (مدیرعامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی) برای اولین بار به روند ساخت و نمایش فیلم خانه دوست کجاست اشاره کرده است.  به گزارش خبرنگار ایلنا؛ سیدمحمد بهشتی در نوشتاری که در اختیار …

بازتاب گسترده‌ درگذشت عباس کیارستمی در رسانه‌های جهان

عباس کیارستمی داستان سرایی اسرارآمیز و دقیق از ذات بشر و روابط انسانی بود؛ کارگردانی که داستان‌هایش به نحوی در دنیای واقعی می‌گذشت اما از دنیای واقعی نبود. فیلم‌های عباس کیارستمی به آسانی معنی خود را نمایان نمی‌کردند و مملو از آرامشی مراقبه گونه، اندوه و تاملات بودند. کیارستمی یک سینمای داستانی-رئالیستی را پدید آورد که اغلب در …

شب بزرگ سینمای ایران در جشنواره مسکو

دختر آخرین ساخته میرکریمی، موفق شد جایزه بهترین فیلم جشنواره مسکو را از آن خود کند؛ همین طور جایزه بهترین بازیگر مرد برای فرهاد اصلانی و همچنین جایزه فیلم برگزیده تماشاگران. میرکریمی که چندین بار در جشنواره مسکو شرکت کرده، برای مخاطبان روس، فیلمساز نام‌آشنایی است؛ فیلمسازی که پیش‌تر هم با فیلم «به همین سادگی»، جایزه بهترین …

تاریخچه حضور ایران در جشنواره سینمایی کن

اولین حضور سینمای ایران در جشنواره فیلم کن با فیلم «کوروش کبیر» ساخته مصطفی فرزانه در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه جشنواره سال ۱۹۶۱ رقم خورد و دومین حضور در سال ۱۹۶۴ با فیلم «طلوع فجر» ساخته احمد فاروقی‌ قاجار در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه بود. جالب آنکه فرزانه از دوستان صادق هدایت بود. در همین سال، اولین فیلم بلند …

نگاهی به نقد فیلم در سینمای ایران و آلمان در جشنواره کلن

هوشنگ گلمکانی در پاسخ به پرسشی درباره میزان تاثیرگذاری ماهنامه فیلم بر سینمای ایران گفت: «من می​توانم ادعا بکنم که مجله فیلم اولین مجله​ای بوده که مسئله نقد را از مسئله تبلیغ و خبررسانی جدا کرد. فراوان اتفاق افتاده در مجله فیلم که آگهی فیلمی در مجله چاپ شده و در همان شماره نقد منفی علیه همان فیلم …

فستیوال فیلم‌های ایرانی در شهر کلن ـ آلمان با همکاری “خانه سینما”

امین فرزانه‌فر، مدیر این فستیوال در گفت‌وگو با دویچه وله فارسی درباره چندوچون مخاطبان جشنواره فیلم ایرانی می‌گوید: «اگر نیمی از بازدیدکنندگان ایرانی و نیمی دیگر آلمانی باشند، ما بسیار خشنود خواهیم شد و آمدن علاقه‌مندان به فیلم که تبار غیرآلمانی دارند نیز ما را خرسندتر خواهد کرد.» به گفته‌ی او طیف رنگارنگ و گسترده‌ای از محصولات سینمایی ایران …

موفقیت درخشان سینمای ایران ،شهاب حسینی و اصغر فرهادی در جشنواره کن

شامگاه یکشنبه (۲۲ ماه مه/ ۲ خرداد) مراسم اهدای جوایز اصلی شصت و نهمین دوره از جشنواره سینمایی کن برگزار شد. نخل طلایی این دوره از فستیوال کن به فیلم “من، دانیل بلیک” تعلق گرفت. کارگردانی این درام اجتماعی را کن لوچ، فیلمساز معروف بریتانیایی برعهده داشته است. این دومین بار است که لوچ نخل طلایی کن را دریافت …

دیدار پرویز پرستویی با بزرگان سینما، پنج تن سینمای ایران

 پرویز پرستویی که در اختتامیه جشنواره فیلم فجر سیمرغ‌اش را به عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، داود رشیدی، علی نصیریان و محمدعلی کشاورز اهدا کرده بود، در آستانه سال نو به دیدارشان رفت؛ بزرگانی که همیشه از آنها به عنوان “پنج تن بازیگری” یاد کرده و معتقد است دیگر در سینمای ایران مانند آنها تکرار نخواهد …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید