نشریه پازتا ایمپکت تیرانا: مجاهدین نمیتوانند ثابت کنند رهبرشان مسعود رجوی زنده است

0
1095

Polemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

گازتا ایمپکت، تیرانا، آلبانی، بیست و یکم اوت ۲۰۱۶:… (نشریه پازتا ایمپکت تیرانا (آلبانی) مطلب هافینگتون پست تحت عنوان “جنجال بزرگ برای اینکه مجاهدین خلق نمیتوانند ثابت کنند رهبرشان مسعود رجوی زنده است” را به زبان آلبانی ترجمه و تکثیر نموده است. خبر مرگ مسعود رجوی توسط شاهزاده عربستان سعودی ترکی الفیصل در زمانی است که اخراج و انتقال فله ای الباقی نفرات مجاهدین خلق از … 

Polemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

Can Albania deradicalise Mojahedin Khalq Rajavi cultCan Albania Meet its Obligations and De-radicalize an Influx of Terrorists into Europe?

لینک به منبع

(نشریه گازتا ایمپکت تیرانا (آلبانی) مطلب هافینگتون پست تحت عنوان “جنجال بزرگ برای اینکه مجاهدین خلق نمیتوانند ثابت کنند رهبرشان مسعود رجوی زنده است” را به زبان آلبانی ترجمه و تکثیر نموده است. خبر مرگ مسعود رجوی توسط شاهزاده عربستان سعودی ترکی الفیصل در زمانی است که اخراج و انتقال فله ای الباقی نفرات مجاهدین خلق از عراق به آلبانی در دستور کار سازمان ملل قرار گرفته و سران تحت تعقیب سازمان توسط سازمان امنیت عربستان با اسناد جعلی به کشورهای اروپایی فرار می کنند. خبر مرگ رئیس فرقه تروریستی باعث شده است تا سوالات پیرامون توانایی آلبانی در زهر کشی از بقایای صدام و تضمین امنیت عمومی در این کشور مجددا به مطبوعات کشیده شود – ایران اینترلینک)

Polemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

Mbledhja e madhe e Maryam Rajavit në Paris më ۹ Korrik është shpallur si premtim i saj i ndryshimit të afërt të regjimit .

Në fakt kjo u kthye në një polemikë të madhe të një lloji tjetër. Propoganda e këtij viti reklamon aftësitë propaganduese të Rajavit në mënyrë që të sigurojë fonde të vazhdueshme nga pasanikët e ndryshimit të regjimit. Ky  vit ishte ndryshim dramatik për shkak të prezencës së panjoftuar të princit Turki al-Faisal, ish-ambasadori i Saudisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA. Sigurisht, jo një person që e fton nga një listë e agjensisë së folësve.

Këtë vit, përfshirja e Princit Turki ndryshoi gjithçka për MEK-un. Dhe jo pak, pasi perceptimi i publikut të Arabisë Saudite si një regjim shtypës, sidomos për gratë. Turki këmbënguli që pikëtakimi të lëvizë nga Villepinte në Bourges për arsye sigurie. Më pas ai urdhëroi ndryshime në planin e skenës dhe panelit të folësve. Papritur, dikush tjetër ishte në krye të detyrës së eventit. E patrembur, madje edhe e kënaqur që kishte një të ftuar kaq prestigjoz, Maryam Rajavi e hapi mbledhjen duke lëvduar bashkëshortin e saj Massoud Rajavi. “Dashtë Zoti ta mbrojë luanin vigjilent të përjetshëm” lajmëroi ajo duke u drejtuar nga fotoja e tij e vënë në vend. Kjo pritej. Megjithëse ai u zhduk vetëm përpara se forcat aleate të sulmonin Irakun në ۲۰۰۳, Massoud Rajavi njihej si lideri aktual i Mojahedin-e Khalq (MEK-NCRI është emri i parë i MEK-ut), gruaja e tij ishte e dyta në detyrë.

Kur ishte radha e Princit të Saudisë të fliste, ai i bëri me shenjë Maryam Rajavit të ulej me pjesën tjetër të audiencës dhe të dëgjonte, në të njëjtën kohë duke u siguruar që ajo nuk do të fotografohej me të në asnjë moment. Turki, ish koka e inteligjencës së Saudisë me të cilën ai është akoma i përfshirë, është një operator mendjehollë famëkeq. Si Ambasador në Washington ai bindi disa Amerikanë se 9/11 nuk erdhi nga Saudija por nga Irani.Ai dihet që nuk del kurrë nga skenari. Kështu që, nuk ka dyshim se kur ai lajmëroi për të dytën herë vdekjen e Massoud Rajavi, nuk ishte një gabim. Fjala ‘marhoum’- e cila kuptohet si një shprehje ngushëllimi nga folësit Arab- tingëlloi rëndë, dhe kështu ishte qëllimisht  pjesë e fjalisë së tij.

Deri në atë moment Maryam Rajavi ishte e pavetëdijshme. Mungesa e reagimit herën e parë, ai iu kthye direct asaj dhe i tha ‘marhoum Massoud Rajavi’, tregon se ajo nuk e kishte kuptuarçfarë ishte thënë. Herën e dytë e kuptoi, pasi dha një buzëqeshje. Im,Është e qartë se Turki nuk ishte konsultuar me MEK paraprakisht për përmbajtjen e fjalimit të tij. Dhe në qoftë se ai do të kishte bërë gabim, kishte shumë kohë ta ndreqte pastaj.Ai nuk e ndreqi.

Atëherë, çfarë do të thotë kjo? A ka vdekur Massoud Rajavi? Dhe në qoftë se po, pse nuk e di bashkëshortja e tij, dhe në qoftë se  e di, pse nuke thotë? Dhe më e rëndësishmja, pse princi Turki e bëri këtë lajmërimnë publik gjatë eventit më të rëndësishëm të MEK-ut?

Megjithëse mbështetja e Saudisë për MEK i përket kohës së Saddam Hussein, lidhja nuk u be asnjëherë publike. (Ky është tregues se MEK ka përdorur AL Arabiya si zëdhënës për vite dhe sidomos muajt e fundit.)Analistëve ia mori mendja se Princi Turki mori pjesë në mbledhjen e MEK-ut në mënyrë që të shpallte veten si kryetar të grupit.

Pas rënies së Sadam Hussein-it, MEK kishte nevojë për shpatulla të reja. Massoud Rajavi shiti shërbimet e grupit Izraelitëve, neokonservatorëve dhe sigurisht Arabisë Saudite. Ja pse ne pamë MEK-un tek përdorte negociatat bërthamore P5+1 me Iranin. Sapo u arrit marrëveshja, retorika kundër-Iranit ndryshoi drejt abuzimeve të të drejtave njerëzore. Për fat të keq, puntorët e grupit, kanë bërë histori në këtë aspekt, me Human Rights Watch dhe RAND Corporation duke bërë të njohur të drejtat e njeriut dhe abuzimet e kultit që po bëhen në MEK. Si një ballafaqim i rremë, grupi është fyer kaq shumë nga iranianët saqë ka tërhequr vetë opozitën.

Me ngritjen e Daesh dhe grupeve dhe gangsterëve të dhunshëm në Siri dhe Irak, MEK zbuloi mundësitë reja. Maryam Rajavi bëri përçapje për paqe për Ushtrinë e Lirë Siriane. Për ca kohë, dukej sikur MEK do të mund të përdorte një bazë të re në Shqipëri-   forcë mjaft e radikalizuar në Kampin Liberty, Irak, po transferohen momentalisht – në një kamp lehtësues. Ideja ishte të mundësonte trajnim dhe logjistikë grupeve të reja terroriste nga një vend në cep të Europës, por pranë Lindjes së Mesme. Kjo u bllokua kur ekspertët shqiptar e ekspozuan në kanalet kombëtare.

Ngjarjet në Lindjen e Mesme kanë ndryshuar. Arabia Saudite ka dalur në ballë dhe fsheh konfliktet ushtarake kundër Iranit që janë sekret i hapur në rajon. Por pasi u la në baltë nga Shtetet e Bashkuara, arabëve i janë dashur të kërkojnë aleatë të tjerë në këtë përpjekje. Ndërkohe, Turki e di shumë mirë se MEK nuk është asgjë më shumë se një makineri propogande dhe irrituese për Iranin, kjo është më mirë se hiçgjë.

Shfaqja e Turki-t në mbledhje sinjalizon se kushdo që përpiqej t’i bënte keq Rajavit-hamendësohet shërbimet perëndimore intel- ia kanë dorëzuar saudive siç bënë në ۱۹۸۶ kur Rajavi u përjashtua nga Franca dhe iu dorëzua Saddam Hussein-it për ta ndihmuar në luftën kundër Iranit.

Massoud Rajavi, naiv siç është ai, mendoi se do t’i fitonte pozitat e vjetra dhe do të punonte në projektet e reja për sauditët. Në vend të kësaj, ekspertët e MEK-ut besojnë se Maryam Rajavi do ta ketë kuptuar mesazhin e Turkit kështu:”Nuk ka drejtues të vjetër,  ata nuk janë më. Jam vetëm unë.Dhe intel-i i Saudise nuk do t’ju trajtojë ashtu siç bëri Sadami. Në atë kohë ju kishit forcë luftarake në Irak gati për të sulmuar Iranin. Tani e drejta juaj e vetme është propoganda. E as nuk do t’ju trajtojmë ju me butësi ashtu siç kanë bërë MB  ose SHBA.

Dhe kështu ju e kuptoni pozitën tuaj si skllavi joni. Unë sapo lajmërova vdekjen e bashkëshortit tuaj. Tani, harroje të mos i bindesh komandave të mira. Vdekja e tij aktuale mund të rregullohet lehtësisht.’

Nëse Rajavi ka vdekur ose po e vrasin tani, kjo nuk dihet- vetëm aim und t’i përgjigjet kësaj – por ai dhe  e gjithë organizata e tij tani janë,me mish dhe shpirt, në duart e afta të Princit të Saudisë.  Në qoftë se ai është akoma gjallë, roli i vetëm i Rajavit është të veprojë si ndërmjetës dhe të udhëzojë gruan e tij se çfarë duhettë bëjë ajonë emër të Saudisë. Sauditë, ashtu si Saddam Hussein, i shikojnë gratë me rëndësi të barabartë me delet dhe dhitë. Kështu që do të ishte e paperceptueshme që ata të merren vesh direct me të ashtëquajturën liderja feministe  e grupit, shërbimet e së cilës po i paguajnë ata.

Ditët  kanë kaluar që kur Polemika e Madhe u ndërpre. Reagimi MEK-ut pas mbledhjes ishte gati histerike. Ata dërgonin mesazhe ne vende ku normalisht nuk do të flisnin –VOA dhe BBC Persi –për të theksuar përtej dyshimit se Rajavi është akoma gjallë. Përveç kësaj, MEK nuk ka mundur ta vërtetojë të vërtetën. Kështu që dikush po gënjen.

Fakti është se askush jashtë MEK-ut nukdo t’ia dijë nëse Rajavi është gjallë apo vdekur. Por për ndjekësit realitetii errët i së ardhmes po merr fund. Në qoftë se MEK nuk mund ta provojë- me zë apo paraqitje- që lideri i tyre është gjallë, ose të njoftojë se ai ka vdekur, kjo do të thotë që  egjithë organizata ka vdekur. Në qoftë se ata nuk mund t’i përmbahen kësaj detyre të thjeshtë, si mund të premtojnë ata ndryshimin e regjimit?/ Gazeta Impakt

Burimi: huffingtonpost

*** 

مرگ مسعود رجوی
The death of Massoud Rajavi

_____________________________________________________

کریم غلامی: خبر مرگ رجوی

آرشیو موضوع : مسعود رجوی

ایران قلم:چرا مریم رجوی از مرده یا زنده بودن مسعود رجوی ابهام زدایی نمی کند؟

اما حالا کم کم آثار زهر اعلام « مرحوم » بودن مسعود رجوی بارز می‌شود و نیروهای درون تشکیلات از خود سؤال می‌کنند که واقعیت چیست ؟ آیا برادر مسعودر جوی مرده است؟ اگر مرده است چرا فیصل ترکی عنصر امنیتی عربستان سعودی آن را اعلام می کند؟ و اگر برادر مسعود « مرحوم « نشده و زنده …

ایران اینترلینک:مرگ مسعود رجوی

مرگ مسعود رجوی  ایران اینترلینک، نوزدهم اوت ۲۰۱۶:… یک ماه پس از اعلام مرگ مسعود رجوی توسط “شاهزاده ترکی الفیصل” رئیس سابق سرویس امنیتی عربستان سعودی و ولینعمت جدید سازمان مجاهدین خلق پس از مرگ صدام حسین، مریم رجوی و دیگر سران این فرقه هنوز از اعلام و اثبات “زنده یا مرده” بودن رهبرشان عاجزند. در …

علیرضا نصراللهی:نامه سر گشاده به مسعود رجوی (شماره ۲)

نامه سر گشاده به مسعود رجوی (شماره ۲)  علیرضا نصراللهی، یاران ایران، سی ام ژوئیه ۲۰۱۶:… مثلا سر یه فاکت کوچک میگفتند:بیشرف،کثافت،آشغال …آخه این چه عملیات جاری بود که برای پیشرفت مبارزه و ارزش آدم باید هر شب صورت میگرفت؟ ما که با هزار آرزو آمده بودیم که در راهی که تو میگفتی راه …

مهدی خوشحال: آیا مسعود رجوی به غیبت کبری رفته است؟

آیا مسعود رجوی به غیبت کبری رفته است؟  مهدی خوشحال، ایران فانوس، بیست و یکم ژوئیه ۲۰۱۶:… مسعود رجوی رهبر فرقه مجاهدین طی ۵۰ سال مبارزاتش در هیچ صحنه خطرناکی حضور فعال نداشت و حاضر نبود. او از سال ۱۳۵۱ در زندان که سمبه ساواک را پر زور می دید، یا غش و ضعف می کرد …

مریم سنجابی:فرار سران رده یک فرقه رجوی از لیبرتی و فریب کاری پیرامون شخص رجوی

فرار سران رده یک فرقه رجوی از لیبرتی و فریب کاری پیرامون شخص رجوی  مریم سنجابی، ندای حقیقت، نوزدهم ژوئیه ۲۰۱۶:…  ولی من از این فرصت میخواهم استفاده نموده و به همه خانواده های مظلوم اسیران و اعضای قربانی شده و مجامع بین المللی بیطرف هشدار داده و اعلام می کنم این کار هم یک …

کریم غلامی: خبر مرگ رجوی

خیمه شب بازی بی رونق مجاهدین. جشن برای ۳۵ سال خیانت و کشتار. خبر مرگ رجوی کریم غلامی، ایران فانوس، نوزدهم ژوئیه ۲۰۱۶:… مجاهدین در دنیای سیاست بسیار عقب مانده، بهتر است بگویم پوسیده و فرسوده هستند، البته لازم به اثبات کردن این موضوع نیست، زیرا موضع گیری های سیاسی و فعالیت های سیاسی آنها به …

منصور نظری: مرحوم رجوی زنده است اما مرده؟ چرا سازمان سکوت می کند؟

مرحوم رجوی زنده است اما مرده؟ چرا سازمان سکوت می کند؟ منصور نظری، ایران اینترلینک، هفدهم ژوئیه ۲۰۱۶:…  چرا سازمان لام تا کام سکوت کرده و حرفی نه در تکذیب و نه در تائید نمی زند همین کافیست تا قربانیان این دستگاه بدانند که انها نامحرم هستند انها یعنی قربانیان فقط وسیله ای برای کشته …

تقی روزبه : چه کسی می گوید مسعودرجوی زنده نیست؟!

چه کسی می گوید مسعودرجوی زنده نیست؟! تقی روزبه، خبرنامه گویا، هفدهم ژوئیه ۲۰۱۶:… طبیعی است که عربستان به عنوان سردمداربلوک ضدجمهوری اسلامی در منطقه، نیازمبرمی به همراهی نیروهائی سرسپرده از صفوف اپوزیسیون دارد. سازمان مجاهدین بدیل مناسب و ایده الی برای آن است. هم چنان که متقابلا متصل شدن به ارباب ثروتمندی چون عربستان که …

سعید جمالی: زندگی سیاسی و مرگ ؟؟ در بستر اجنبی

زندگی سیاسی و مرگ ؟؟ در بستر اجنبی  سعید جمالی، پژواک ایران، شانزدهم ژوئیه ۲۰۱۶:…  نخست توجه کنید که خبر(هر چه که باشد درست یا نادرست) از طرف چه کسی اعلام میشود و بعد به شکل تکذیب خبر منتشره شده از طرف این جریان دقت کنید. این پدیده جدیدی در مورد این جریان نیست. برای …

مسعود خدابنده:جنجال بزرگ برای اینکه مجاهدین خلق نمیتوانند ثابت کنند رهبرشان مسعود رجوی زنده است

جنجال بزرگ برای اینکه مجاهدین خلق نمیتوانند ثابت کنند رهبرشان مسعود رجوی زنده است  مسعود خدابنده، هافینگتون پست، پانزدهم ژوئیه ۲۰۱۶:… اینکه رجوی واقعا مرده یا قابل کشته شدن باشد معلوم نیست – فقط خود او میتواند به این سؤال پاسخ بدهد – ولی حالا جسم و روح او و تمامی سازمانش قطعا در دستان مقتدر …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید