شب بزرگ سینمای ایران در جشنواره مسکو

0
2095

دختر آخرین ساخته میرکریمی، موفق شد جایزه بهترین فیلم جشنواره مسکو را از آن خود کند؛ همین طور جایزه بهترین بازیگر مرد برای فرهاد اصلانی و همچنین جایزه فیلم برگزیده تماشاگران. میرکریمی که چندین بار در جشنواره مسکو شرکت کرده، برای مخاطبان روس، فیلمساز نام‌آشنایی است؛ فیلمسازی که پیش‌تر هم با فیلم «به همین سادگی»، جایزه بهترین فیلم جشنواره مسکو را از آن خود کرده بود و پس از دریافت جایزه مجدد برای فیلم دختر، روی صحنه گفت که امیدوار است با فیلم بعدی برای سومین بار این جایزه را به دست بیاورد. او همچنین هنگام دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد از طرف فرهاد اصلانی، از برنده شدن این بازیگر و همکاری مجدد با او ابراز خرسندی کرد. فیلم داستان دختر جوانی را روایت می‌کند که برخلاف خواسته پدرش، از آبادان به تهران پرواز می‌کند تا با یکی از دوستانش که در حال مهاجرت از ایران است خداحافظی کند.

شب بزرگ سینمای ایران در جشنواره مسکو

محمد عبدی ـ رادیو فردا ـ 03.07.2016

سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم مسکو پنج شنبه شب، سی‌ام ژوئن (دهم تیر) با اهدای جوایز به کار خود پایان داد؛ شبی به یاد ماندنی برای سینمای ایران با سه جایزه برای فیلم «دختر» ساخته رضا میرکریمی.

دختر آخرین ساخته میرکریمی، موفق شد جایزه بهترین فیلم جشنواره مسکو را از آن خود کند؛ همین طور جایزه بهترین بازیگر مرد برای فرهاد اصلانی و همچنین جایزه فیلم برگزیده تماشاگران.

میرکریمی که چندین بار در جشنواره مسکو شرکت کرده، برای مخاطبان روس، فیلمساز نام‌آشنایی است؛ فیلمسازی که پیش‌تر هم با فیلم «به همین سادگی»، جایزه بهترین فیلم جشنواره مسکو را از آن خود کرده بود و پس از دریافت جایزه مجدد برای فیلم دختر، روی صحنه گفت که امیدوار است با فیلم بعدی برای سومین بار این جایزه را به دست بیاورد. او همچنین هنگام دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد از طرف فرهاد اصلانی، از برنده شدن این بازیگر و همکاری مجدد با او ابراز خرسندی کرد.

فیلم داستان دختر جوانی را روایت می‌کند که برخلاف خواسته پدرش، از آبادان به تهران پرواز می‌کند تا با یکی از دوستانش که در حال مهاجرت از ایران است خداحافظی کند.

فیلم در واقع داستان آشنایی را روایت می‌کند که قصه هر روزه جامعه ایران است؛ به همین دلیل فیلم در ایران هم مورد استقبال قرار گرفته و هم اکنون که بر پرده سینماهاست، روز به روز تماشاگران بیشتری را به خود جلب می‌کند.

فیلم سبک و سیاق فیلم‌های قبلی میرکریمی را دنبال می‌کند؛ ساده و سرراست با تاکید بر جزئیات. در واقع اتفاقات زیادی در فیلم رخ نمی‌دهد و داستان فیلم بسیار خطی است، اما فیلمساز موفق می‌شود با سایه‌ای از ملودرام- که بر سراسر فیلم سایه افکنده- مخاطب عام را با خود همراه کند و با جزئیات دقیق و حرفه‌ای، مخاطب خاص را. در واقع دو بخش آبادان و تهران، با خط‌های نامرئی‌ای از جزئیات به دقت طراحی شده به هم پیوند می‌خورند و فیلم اجتماعی‌ای را شکل می‌دهند که هرچند بی‌نقص نیست، اما فضای درگیرکننده و چالش برانگیزی دارد.

فیلم‌های مطرح بخش مسابقه امسال

در بخش مسابقه جشنواره امسال، سیزده فیلم با هم به رقابت پرداختند. هر چند در این بخش شاهکار خیره کننده‌ای وجود نداشت، اما جشنواره مسکو تلاش زیادی داشت تا فیلم‌های مختلفی از کشورهای گوناگون را گرد آورد؛ با مایه‌ها و داستان‌های مختلف از جمله فیلم‌هایی با مضمون همجنس‌گرایی که چندان در روسیه پذیرفته نیست.

«خاطرات یک راننده قطار» ساخته میلوش رادوویچ، قصه غریبی را درباره راننده قطاری که بسیاری را زیر گرفته و کشته پیش می‌برد، با مضمونی کمدی در فضایی سیاه درباره مرگ؛ اما سرشار از حس زندگی. یکی از بهترین فیلم‌های بخش مسابقه که موفق می‌شود با سادگی تمام زندگی نسل‌های مختلف را در یک حرفه سرسخت بکاود و در فضایی مفرح با تماشاگرش قسمت کند.

غبار ساخته رالستون خاور از فیلیپین به موج تازه سینمای فیلیپین اختصاص دارد: فیلم‌هایی بسیار خام و ابتدایی و بدون تلاش برای نماهای زیبا و حساب شده، با دوربین سیال، جهت نمایش تلخی زندگی. این بار چند نوجوان و کودک در حاشیه شهر سوژه اصلی فیلم قرار گرفته‌اند؛ با فضایی بسیار تلخ و تکان دهنده که در آن خشونت بخشی از این زندگی دردناک به نظر می‌رسد. هرچند خام بودن تصاویر و نبود کارگردانی به معنای کلاسیک‌، گاه آزارنده است، اما غبار با صحنه‌هایی تکان دهنده هیچ وقت از خاطر تماشاگرش محو نمی‌شود.

راهب و شیطان ساخته نیکلای دوستال، از روسیه – که به همراه دختر، در جدول ارزشگذاری فیلم برگزیده منتقدان روسی بود- فضای غریبی دارد و داستان غریب تری را درباره مفهوم ایمان و معجزه روایت می‌کند. یک ساعت ابتدایی فیلم بسیار دیدنی است، اما نیمه دوم فیلم، از زمانی که این راهب با شیطان درونش روبه‌رو می‌شود، فیلم جذابیت خود را از دست می‌دهد و به فیلمی خسته کننده بدل می‌شود.

_____________________________________________

معرفی کتاب اسلام رادیکال، مجاهدین ایرانی

آرشیو موضوع : تاریخ، فرهنگ و هنر

والتر بنیامین ، خودکشی روشنفکر رادیکال

بنیامین میگفت نقد باید بدون تعارف و جدی باشد و نه دوستانه و چاپلوسانه . او بعدها در دههای 60 و 70 قرن گذشته یکی از متفکرین جنبش جوانان غرب گردید . مارکسیسم خصوصی او را از نوع برشت ، آدرنو ، لوکاچ ، بلوخ ، و هورکهایکر میدانند . بنیامین نویسنده را یک کارگر روشنفکر میدانست که …

ریشه‌یاب زبان آلمانی

۲۷ ساله بود که اولین چاپ واژه‌نامه ریشه‌یاب زبان آلمانی را منتشر کرد که تا کنون به چاپ ۲۵ رسیده و مهم‌ترین اثر در نوع خود و مورد قبول همه فرهیختگان آلمان است. کلوگه برای ادامه این کار از سال ۱۹۰۰ به مدت ۱۴ سال مجله‌ای با عنوان “پژوهش در واژه‌های آلمانی” (Deutsche Wortforschung) منتشر می‌کرد که هم …

روایتی از فیش حقوقی مهندس بازرگان در دوران نخست‌وزیری

مهندس هاشم صباغیان وزیر کشور دولت موقت در خاطره‌ای از مهندس بازرگان می‌نویسد:” چندماه از نخست‌وزیری مهندس مهدی بازرگان گذشته بود که فیش حقوقی ایشان از حسابداری نخست وزیری رسید. بازرگان نگاهی به آن افکند و گفت: مگر این مردم چند بار باید به من حقوق بدهند من حقوق بازنشستگی را از دانشگاه دریافت می‌کنم و آن نتیجه …

شاعر جهان وطن پاسپورت نداشت

ناظم حکمت همچون نیما یوشیج، پدر شعر نو در ترکیه ، و همچون صمد بهرنگی کوشید تا  در میان نسل جوان و روستاها به روشنگری بپردازد . او همچون بیژن جزنی یکی از زندانیان سیاسی مقاوم زندانهای مخوف ترکیه بین سالهای 1950-1938 ، و همچون بزرگ علوی نماینده ادبیات مدرن بخشی از رنجبران جامعه ترکیه بود . وی …

فرازی از کتاب “سراب آزادی”

در ساختار کاری مجاهدین خلق فضا به گونه ای بود که سازمان دهی کار برای افراد فقط توسط مسئولین بالا مشخص می شد و نیروها اجازه انتخاب امور مورد علاقه خود بر اساس تخصص های فردی شان را نداشتند. افراد مرتبا از نقطه ای به نقطه دیگر چه در عراق و چه در خارج جابجا می شدند. مسئولیت …

معرفی کتاب اسلام رادیکال، مجاهدین ایرانی

این نوع کتاب­ها بر مسیر پر پیچ و خم و پر هزینه­ ای که آمده ایم درنگ می­کند و چشم ما را به راهی و هدفی که در پیش داریم، بیش از پیش باز خواهد گشود. متاسفانه طی سالیان گذشته نه مجاهدین و نه سایر جریانات و سازمان­های سیاسی چپ، هیچکدام کتابی و تحقیق و تحلیلی بالنسبه به …

اعتراض شجریان به حضورمجاهدین درکنسرتش

اعتراض شجریان به حضورمجاهدین درکنسرتش آنهایی که اهداف سیاسی دارند دنبال یک جمعیتی مفت و مجانی می‌گردند که آنجا اعمال سلیقه کنند.من گفتم حق این کار را ندارید چون مردم به خاطر من و گروهم آمده بودند که موسیقی گوش کنند، آنها نیامده‌اند که شعار سیاسی گوش کنند.یک بار مجاهدین این کار را کردند. هر بار یکی از این‌ها …

گوته ، پنجمین نابغه ادبی کلاسیک غرب .

 گوته سرچشمه هنر و ادبیات واقعگرا را در ادبیات مردمی و فولکلوریک خلقها و در طبیعت میدید . درک او از هنر رابطه ای تنگ با درک او از طبیعت دارد و میگفت هنر باید مقلد و انعکاس طبیعت باشد . اواز انسانها میخواهد که برای عملی کردن شعار آزادی و عدالت هیچگاه دست از کوشش برندارند . …

عملیات مخفی ارتش آلمان در خاک ایران

سروان فریتس کلاین قبل از آغاز جنگ جهانی اول، وابسته نظامی سفارت آلمان در تهران بوده است. او با فرهنگ ایران کاملا آشنا بود و زبان فارسی می‌دانست. کلاین با آغاز جنگ به برلین فراخوانده شد. طراحان نظامی دولت پروس در پی ضربه‌زدن به نیروی دریایی بریتانیا به این نتیجه می‌رسند که باید تاسیسات کمپانی نفتی ایران و …

تاریخچه حضور ایران در جشنواره سینمایی کن

اولین حضور سینمای ایران در جشنواره فیلم کن با فیلم «کوروش کبیر» ساخته مصطفی فرزانه در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه جشنواره سال ۱۹۶۱ رقم خورد و دومین حضور در سال ۱۹۶۴ با فیلم «طلوع فجر» ساخته احمد فاروقی‌ قاجار در بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه بود. جالب آنکه فرزانه از دوستان صادق هدایت بود. در همین سال، اولین فیلم بلند …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید