امین فرزانهفر، مدیر این فستیوال در گفتوگو با دویچه وله فارسی درباره چندوچون مخاطبان جشنواره فیلم ایرانی میگوید: «اگر نیمی از بازدیدکنندگان ایرانی و نیمی دیگر آلمانی باشند، ما بسیار خشنود خواهیم شد و آمدن علاقهمندان به فیلم که تبار غیرآلمانی دارند نیز ما را خرسندتر خواهد کرد.» به گفتهی او طیف رنگارنگ و گستردهای از محصولات سینمایی ایران در این فستیوال ۴روزه نمایش داده خواهند شد، از آثار سینمایی گرفته تا فیلمهای کوتاه و مستند. وی در این مورد خاطرنشان میسازد: «وضعیت سینمای ایران به گونهای است که معمولا سعی میشود، بعدی خاص از آن بازتاب داده شود، مثلا نقش زن یا سینمای مستقل. این مسئله مانع از نمایش و بازتابندن رنگارنگی سینمای ایران میشود. تلاش ما در این فستیوال آن بود که آثاری را نمایش دهیم که طیفها و لایههای گوناگون جامعه و زندگی و معضلات آنها را به تصویر میکشند، از زندگی روستایی گرفته تا قشر متمول و پولدار جامعه.»
فستیوال فیلمهای ایرانی در آلمان با همکاری “خانه سینما”
دویچه وله ـ 30.05.2016
در روزهای ۲۹ مه تا ۱ ژوئن نخستین فستیوال فیلمهای ایرانی در شهر کلن آلمان با همکاری نهادهای گوناگون از جمله خانه سینمای ایران برگزار میشود. هدف بازتاباندن تلاشها و دستاوردهای تازهی سینمای ایران است.
وضعیت دشوار و معضلات فیلمسازان، تهیهکنندگان و بازیگران سینما در ایران در سالهای گذشته بارها خبرساز شد.
در پی روی کار آمدن دولت جدید به ریاست جمهوری حسن روحانی و وعدههای او در عرصههای فرهنگی، از جمله فیلم و سینما، باعث شد که امیدهای تازهای در دل کارگردانها و دیگر اهالی سینما زنده شود. بازگشایی “خانه سینما” در دوران روحانی که در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد تعطیل شده بود، از جمله گامهای امیدبخش بود.
یکی دیگر از قدمهای موثر تقویت حضور فیلمهای ایرانی در جشنوارهها و تقویت همکاریهای بینالمللی است.
نخستین فستیوال فیلمهای ایرانی در آلمان که در روزهای ۲۹ مه تا ۱ ژوئن (۸ تا ۱۱ خرداد) در شهر کلن برگزار میشود، فرصتی است برای نمایش و شناساندن دستاوردهای تازهی سینمای ایران.
این فستیوال با همکاری انجمن “نمایش آثار سینمای جهان” در کلن، خانه سینمای ایران، انجمن فیلم کوتاه ایران و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ایران برگزار میشود.
طیف رنگارنگ
امین فرزانهفر، مدیر این فستیوال در گفتوگو با دویچه وله فارسی درباره چندوچون مخاطبان جشنواره فیلم ایرانی میگوید: «اگر نیمی از بازدیدکنندگان ایرانی و نیمی دیگر آلمانی باشند، ما بسیار خشنود خواهیم شد و آمدن علاقهمندان به فیلم که تبار غیرآلمانی دارند نیز ما را خرسندتر خواهد کرد.»
به گفتهی او طیف رنگارنگ و گستردهای از محصولات سینمایی ایران در این فستیوال ۴روزه نمایش داده خواهند شد، از آثار سینمایی گرفته تا فیلمهای کوتاه و مستند.
وی در این مورد خاطرنشان میسازد: «وضعیت سینمای ایران به گونهای است که معمولا سعی میشود، بعدی خاص از آن بازتاب داده شود، مثلا نقش زن یا سینمای مستقل. این مسئله مانع از نمایش و بازتابندن رنگارنگی سینمای ایران میشود. تلاش ما در این فستیوال آن بود که آثاری را نمایش دهیم که طیفها و لایههای گوناگون جامعه و زندگی و معضلات آنها را به تصویر میکشند، از زندگی روستایی گرفته تا قشر متمول و پولدار جامعه.»
فرزانهفر اذعان دارد که در گزینش آثار برای فستیوال این نکته تعیینکننده و معیار بوده که این فیلمها در ایران تهیه و ساخته شده و همچنین در جشنوارههای داخل کشور به نمایش درآمده باشند، چرا که در غیر این صورت امکان همکاری با نهادهای ایرانی همچون “خانه سینما” از بین میرفت.
فستیوال فیلمهای ایرانی در شهر کلن روز پنجشنبه با اکران فیلم “ماهی و گربه”، ساخته شهرام مکری افتتاح میشود.
این فیلم درباره سفر چند دانشجوی دختر و پسر به شمال برای شرکت در جشن بادبادکبازی است. در همسایگی کمپ کوچک آنها کلبهای قرار دارد که ۳ آشپز یک رستوران ساکن آن هستند. آشپزها برای پخت غذاهای رستوران به گوشت احتیاج دارند و جز این جوانها کسی در آن اطراف نیست. تمام فیلم در یک سکانس پلان اتفاق میافتد.
حضور سینماگران
شهرام مکری، فیلمساز ایرانی، خود یکی از مهمانان فسیتوال فیلمهای ایرانی در کلن خواهد بود و در نمایش فیلم “ماهی و گربه” حضور خواهد داشت. ناگفته نماند که این فیلم در سال ۲۰۱۳ جایزه بخش افق جشنواره سینمایی ونیز را به خاطر مضمون نوآورانهاش از آن خود کرد.
یکی دیگر از مهمانان سرشناس فسیتوال فیلمهای ایرانی در آلمان فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره “خانه سینما” است.
مستند “از ایران، یک جدایی” از آزاده موسوی و کوروش عطایی، “اینجا بدون من”، ساخته بهرام توکلی، فیلم سینمایی “پرویز” به کارگردانی مجید برزگر، “بردو” به کارگردانی سید هادی محقق، “یکی میخواد باهات حرف بزنه”، ساخته منوچهر هادی، “اجسام در آینه” به کارگردانی نرگس آبیار، “ناخوانده در تهران” از مینا کشاورز و “مهمونی کامی”، ساخته علی احمدزاده از جمله آثاری هستند که در نخستین فستیوال فیلمهای ایرانی در کلن نمایش داده میشوند.
این فسیتوال روز یکشنبه، اول ژوئن با نمایش فیلم “پذیرایی ساده” به کارگردانی مانی حقیقی پایان خواهد یافت. این فیلم پیش از این در جشنواره بینالمللی سینمایی برلین نمایش داده شده بود.
امین فرزانه فر، مدیر فسیتوال، که در ۱۳ سال گذشته فراز و نشیبهای سینمای ایران را با حضور در جشنواره فجر از نزدیک دنبال کرده، درباره تحولات سینمای ایران پس از روی کار آمدن دولت روحانی میگوید که با وجود ادامه اعمال سانسور در عرصه فیلم و سینما، امید تازهای در دل سینماگران ایرانی زنده شده تا با آزادی بیشتری بتوانند پروژهها و ایدههای خود را محقق سازند.
وی تصریح میکند که بهبود وضعیت سینمای ایران در ماههای اخیر و امید تازهای که پس از انتخاب روحانی مشاهده میشود، انگیزه برگزاری چنین فستیوالی را در آلمان تقویت کرده با این آرزو که بتواند به عنوان پلی فرهنگی عمل کند.
______________________________________________________________
محبوب ترین مطالب برای موضوع ادبیات ایران
- روزهای تاریک بغداد – 1,054 views
- ده کتاب، ده فیلم؛ اقتباسهای مشهور سینمای ایران – 995 views
- ابوالفضل جورابچی: از دفتر خاطرات یک پزشک – 973 views
- سووشون: تصویرگر «سرنوشت مکرر محتوم» ایرانی – 871 views
- محمدعلی سپانلو، “شاعر تهران” درگذشت – 816 views
- ایران قلم فرارسیدن نوروز و سال ۱۳۹۴ خورشیدی را تبریک می گوید – 681 views
آرشیو موضوع : ادبیات ایران
هفتادمین سالگرد درگذشت حبیب سماعی ‘اسطوره’ سنتور ایران
روحالله خالقی که در جوانی یک بار پای هنر نمائی سماعی ها نشسته در توصیف شیوه کار آن ها می گوید: “سماع حضور مثل کسی که حالت جذبه یافته باشد حوله ای روی سنتور کشید و شروع به نواختن کرد. هنوز چند مضرابی بیشتر نزده بود که به پسر خردسالش اشاره کرد ضرب را بردارد و با …
- 39 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲ خرداد ۱۳۹۵ , ساعت ۱۰:۲۶
- ادامه مطلب
برخورد آلمانیها با شاهنامه: از دلبستگی تا واکاوی
ادبدوستان آلمانی از راه برگردان فرانسوی شاهنامه با شاهکار فردوسی آشنا بودند، تا اینکه برخی از گویندگان نامور و برجسته به ترجمه این اثر بزرگ به زبان آلمانی همت بستند. یوزف فون گورس، از مهمترین نویسندگان پیشرو آلمان در سال ۱۸۲۰ ترجمهای آزاد از شاهنامه را در دو مجلد منتشر کرد. پس از این اثر ترجمههای دیگری از شاهنامه …
- 82 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ , ساعت ۱۲:۲۵
- ادامه مطلب
فراز و فرود زرتشت؛ از هند تا ایرانیکا
محققین کتاب اوستا را به چند بخش – ترانه ها (گاتها)، سرودها (جاشتها)، قوانین (اوید واتها)، و صداها تقسیم کرده اند. ادعا میشود که در دین زردشت هرکس بدون مغ ها و روحانیون میتواند مستقیم با اهورامزدا رابطه برقرار کند. واژه آخوند عنوانی است از زبان چینی و آسیای میانه و به معنی واسطه و مبلغ مذهبی …
- 120 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ , ساعت ۱۱:۴۷
- ادامه مطلب
سراینده «سلطان قلبها» در بستر بیماری
محمدعلی حافظ الکتب که به محمدعلی شیرازی معروف است، در سال ۱۳۱۹ در شهر شیراز متولد شده و هم پیش از انقلاب و هم پس از آن، برای خوانندگان مطرحی ترانه سروده است. ترانههای «روزی تو خواهی آمد» با صدای محمد اصفهانی، «زیر آسمان شهر» با صدای امیر تاجیک، «وقف پرندهها» با صدای قاسم افشار، «گمشده» با صدای مسعود …
- 90 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ , ساعت ۱۳:۵۱
- ادامه مطلب
داستانخوانی در کلن: معرفی رمان “سهم من”
نویسنده در پاسخ به این پرسش که چرا او که سالها به عنوان پژوهشگر مسائل روانشناختی و تربیتی کار کرده، به جای ارائه گزارشهای تحقیقی به نوشتن رمان روی آورده، گفت: «گزارشهای زیاد تهیه و منتشر کرده بودم. ولی مگر چند نفر آن گزارشها را میخوانند و چه نتیجهای داشت؟ طبیعی است که برای نوشتن رمان “سهم من” …
- 129 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ , ساعت ۱۲:۲۷
- ادامه مطلب
نیما یوشیج، افسانهسرای شعر امروز ایران
افسانهی نیما منظومهای است که در فرم با شعر کلاسیک فارسی اختلاف زیادی ندارد. بدعت نیما در افسانه اضافه کردن یک مصرع آزاد پس از هر چهار مصرع است تا به گفتهی او مشکل قافیهپردازی از بین برود. اختلاف مهمی که افسانه را به مانیفست شعر نوی ایران تبدیل کرده به تازگی نگاه شاعر به جهان، زمینی کردن …
- 110 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۹ فروردین ۱۳۹۵ , ساعت ۱۸:۵۴
- ادامه مطلب
رونمایی از عکس منتشر نشده عارف قزوینی در سینما الوند همدان پس از ۸۴ سال
در ابتدای مراسم امیرشهاب رضویان، کارگردان سینما، ضمن اشاره به شخصیتهای مهم تاریخی که در جنبش مشروطیت نقش داشته اند از جمله آقاسید جمال واعظهمدانی که به اشتباه اصفهانی خوانده می شود، کلنل محمدتقیخان پسیان که رییس ژاندارمری همدان بوده و در جنگ تپه مصلی روسها را از شهر بیرون می کند، میرزاده عشقی شاعر انقلابی و آقاسید …
- 175 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱ فروردین ۱۳۹۵ , ساعت ۲۰:۲۹
- ادامه مطلب
یاد پروین اعتصامی در زادروز شاعر
در 1000 سال اخیر اما نام 4 شاعر زن بیشتر بر سر زبان ها افتاد. ژاله قائم مقامی و پروین اعتصامی که اشعار کلاسیک میسرودند و اولی 5 سال پس از پروین درگذشت و خود پروین اعتصامی که در 35 سالگی و در سال 1320 چشم از جهان بست. دو نام دیگر هم آشنایند. فروغ فرخ زاد که …
- 218 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ , ساعت ۱۹:۱۱
- ادامه مطلب
محمد عبدی:آربی اوانسیان؛ کارگردانی «هم شرقی، هم غربی»
بخش سوم و چهارم کتاب یادداشتهایی از اشخاص مختلف از آتیلا پسیانی تا رامین جهانبگلو و محمدرضا اصلانی را در کنار هم قرار داده تا زوایای مختلف کار تئاتری و سینمایی آربی مورد بحث قرار گیرد و بخش پنجم که در جلد دوم قرار گرفته نمونههایی از گفتوگوها و نوشتههای آربی را شامل میشود و پس از آن …
- 251 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۲۲ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۱۷:۵۴
- ادامه مطلب
درگذشت هما ناطق؛ یک دنیا شور برای شناخت تاریخ
در این زمان هما ناطق یکی دیگر شده بود. در شصت سالگی هر چند به کار تحقیقی دلبسته تر شده بود، اما از کردههای سیاسی خود با نفرت یاد میکرد. وقتی همکار یا به قول خودش «استادم» دکتر فریدون آدمیت در تهران درگذشت، در سوگنامه وی در مجله بخارا نوشته آدمیت را در دیباچه کتاب اندیشههای طالبوف نقل کرد …
- 385 views
- ثبت یک دیدگاه
-
منتشر شده در : ۱۵ دی ۱۳۹۴ , ساعت ۱۳:۴۰
- ادامه مطلب