انقلاب فرهنگی هرگز نباید تکرار شود

0
1176

۱۶ ماه مه (۲۷ اردیبهشت ماه) برابر است با پناهمین سالگرد یکی از «مرگبارترین» و «خشونت‌آمیز‌ترین» رخدادهای سیاسی معاصر چین؛ زمانی‌که مائو زه‌دونگ دستور داد نبرد «طبقاتی» آغاز شود. در جریان این «انقلاب»، مدارس تعطیل شدند و اقتصاد «سرزمین میانه» با رکود مواجه شد. برآوردها نشان می‌دهند که این «انقلاب» به کشته شدن ۱.۵ میلیون نفر و بازداشت و محاکمه میلیون‌ها نفر دیگر انجامید. گروهی از تحلیل‌گران هدف از آن را پاکسازی حکومت از مخالفان مائو و طرز فکر او قلمداد می‌کنند. پس از مرگ مائو (۱۸۹۳-۱۹۷۶) انقلاب فرهنگی با بازداشت همسر او و سه نفر دیگر (مشهور به دارودسته چهار نفره) عملا به پایان رسید. جیانگ چین، همسر مائو که نقشی کلیدی در انقلاب فرهنگی داشت خود به اعدام و سپس با تخفیف به حبس ابد محکوم شد. او در سال ۱۹۹۱ خودکشی کرد. مائو همچنان مهم‌ترین چهره نمادین جمهوری خلق چین به شمار می‌رود و تصاویر او از خیابان‌ها و اماکن عمومی تا اسکناس‌ها و اداره‌های دولتی، همه جا به چشم می‌خورد.

روزنامه رسمی چین: انقلاب فرهنگی هرگز نباید تکرار شود

در پنجاهمین سالگرد انقلاب فرهنگی جمهوری خلق چین، روزنامه رسمی حزب کمونیست، در اظهارنظری به‌شدت کم‌سابقه آن را «اشتباهی» توصیف کرده که «هرگز نباید تکرار شود».

روزنامه «پیپل دیلی» ۲۸ اردیبهشت ماه گفته است «ما هرگز نباید درسی که از انقلاب فرهنگی گرفتیم را از یاد ببریم… ما نمی‌توانیم و نباید اجازه دهیم اشتباهی مانند آن را دوباره مرتکب شویم».

طی دهه‌های گذشته بسیار به ندرت پیش آمده‌است که روزنامه یا رسانه‌ای رسمی در چین به اظهار نظر مستقیمی در مورد این ماجرا بپردازد. حکومت عملا بحث در مورد این دوره از تاریخ چین کمونیست را در فهرست «حرف‌های نگو» قرار داده‌است.

۱۶ ماه مه (۲۷ اردیبهشت ماه) برابر است با پناهمین سالگرد یکی از «مرگبارترین» و «خشونت‌آمیز‌ترین» رخدادهای سیاسی معاصر چین؛ زمانی‌که مائو زه‌دونگ دستور داد نبرد «طبقاتی» آغاز شود.

در جریان این «انقلاب»، مدارس تعطیل شدند و اقتصاد «سرزمین میانه» با رکود مواجه شد. برآوردها نشان می‌دهند که این «انقلاب» به کشته شدن ۱.۵ میلیون نفر و بازداشت و محاکمه میلیون‌ها نفر دیگر انجامید. گروهی از تحلیل‌گران هدف از آن را پاکسازی حکومت از مخالفان مائو و طرز فکر او قلمداد می‌کنند.

دوربین‌های مداربسته در جلوی تصویری از مائو، رهبر انقلاب کمونیستی چین در بیجینگ (پکن)

دوربین‌های مداربسته در جلوی تصویری از مائو، رهبر انقلاب کمونیستی چین در بیجینگ (پکن)

پس از مرگ مائو (۱۸۹۳-۱۹۷۶) انقلاب فرهنگی با بازداشت همسر او و سه نفر دیگر (مشهور به دارودسته چهار نفره) عملا به پایان رسید. جیانگ چین، همسر مائو که نقشی کلیدی در انقلاب فرهنگی داشت خود به اعدام و سپس با تخفیف به حبس ابد محکوم شد. او در سال ۱۹۹۱ خودکشی کرد.

مائو همچنان مهم‌ترین چهره نمادین جمهوری خلق چین به شمار می‌رود و تصاویر او از خیابان‌ها و اماکن عمومی تا اسکناس‌ها و اداره‌های دولتی، همه جا به چشم می‌خورد.

روزنامه «پیپل دیلی» حال پس از پنجاه سال می‌گوید «تاریخ همیشه رو به جلو حرکت می‌کند». به گفته این روزنامه «ما از تاریخ درس می‌گیریم تا پیشرفت بهتری کنیم».

این روزنامه از همه خواسته است تا از رئیس‌جمهو شی جین‌پینگ حمایت کنند و می‌گوید «راست» و «چپ» نباید از انقلاب فرهنگی در جهت منافع خود بهره ببرند.

هرچند مرگ مائو و پایان «انقلاب فرهنگی» چین به بخشی از سیاست‌های او به ویژه در زمینه اقتصاد و بازار خاتمه داد، اما هنوز گروه‌های وفادار به افکارش، که گاه از آنها به عنوان «چپ‌های رادیکال» یا «نئومائوئیست‌»ها نام برده می‌شود در صحنه سیاسی حضور دارند. افرادی که معتقد هستند طی دهه‌های گذشته فاصله طبقاتی در چین نه تنها از بین نرفته، که بیشتر هم شده‌است.

در آغاز ماه جاری میلادی، در جریان کنسرتی در «تالار بزرگ ملل» (واقع در گوشه میدان مشهور تیانانمن در پکن) بخشی از سرودها و تبلیغات دوره مائو و انقلاب فرهنگی پخش شد، که به جنجال‌هایی در سطح رسانه‌های آن کشور انجامید.

نوشته‌ای که در بخش نظرات روزنامه رسمی حزب کمونیست منتشر شده، یک روز پس از سالگرد انقلاب فرهنگی منتشر شده‌است؛ بدون آن‌که در خود سالگرد آن اشاره‌ای به رخدادها شود.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

آرشیو موضوع : تحقیق و پژوهش

نامه و خاطره از آخرین ماهها و روزهای دکتر محمد مصدق

نامه و خاطره از آخرین ماهها و روزهای دکتر محمد مصدق

دکترمصدق کم تر از دو ماه پس از نگارش این نامه، در سحرگاه روز یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۴۵، بر اثر سرطان فک، در بیمارستان نجمیه درگذشت. در روزهای واپسین عمر که شدیدا بیمار بود اجازه داده شده بود به تهران و به بیمارستانی که فرزندش در آن طبابت می کرد منتقل شود. جز در مورد اعضای فامیل، …

چرا روز جهانی زن شکل گرفت؟ زنان همچنان در کشاکش نابرابری جنسیتی

چرا روز جهانی زن شکل گرفت؟ زنان همچنان در کشاکش نابرابری جنسیتی

بیش از یک قرن است که روز جهانی زن توجه همگانی را به مصائب و مشکلات و دستاوردهای زنان جلب می کند. هم اکنون اما 15 سال دیگری پیش رو است که قرار است اهداف برابری جنسیتی در سطح جهانی دنبال شود. با طرح «جهان …

آیا آلبانی میتواند به تعهداتش عمل نماید و مانع هجوم تروریست ها به داخل اروپا گردد؟

چرا روز جهانی زن شکل گرفت؟ زنان همچنان در کشاکش نابرابری جنسیتی

آیا آلبانی میتواند به تعهداتش عمل نماید و مانع هجوم تروریست ها به داخل اروپا گردد؟ مسعود خدابنده، هافینگتون پست، ششم مارس ۲۰۱۶:… این واقعیت را نمیشود نادیده گرفت که اعضای مجاهدین خلق به شدت رادیکال میباشند. آنان پناهندگان عادی نیستند. آنان به حد کافی در عراق توسط رژیم صدام حسین برای اقدامات تروریستی بعلاوه جعل، …

مجموعه اسامی منتقل شدگان از کمپ لیبرتی به کشور ثالث

مجموعه اسامی منتقل شدگان از کمپ لیبرتی به کشور ثالث

  طبق اطلاعیه کمیساریای عالی پناهندگان تا پایان سال 2015 بیش از 1100 نفر از ساکنان لیبرتی به کشور ثالث منتقل شده اند. …

شرح زندان و شکنجه در فرقۀ رجوی از زبان مریم سنجابی یکی از قربانیان و شاهدان

مجموعه اسامی منتقل شدگان از کمپ لیبرتی به کشور ثالث

در اینجا میخواهم ابتدا اسامی نفراتی که بعنوان زندانبا ن و شکنجه کردن دوستان خودشان دست داشتند افشا کنم وسپس به خاطر ثبت در تاریخ اسامی نفراتی که قربانی این عمل شوم رجوی شدند را اعلام کنم. تعدادی از زندانبانان که در شکنجه افراد زندانی نیز دست داشتند عبارت بودند از: فاضل موسوی،حسن حسن زاده محصل(دو تن از مسؤلین ستاد …

وصیت‌نامه دست‌نویس بن‌لادن منتشر شد. نگرانی بن لادن از کار گذاشتن ردیاب در دندان همسرش در ایران

وصیت‌نامه دست‌نویس بن‌لادن منتشر شد. نگرانی بن لادن از کار گذاشتن ردیاب در دندان همسرش در ایران

در میان این اسناد، پیش‌نویس یک سخنرانی طولانی دیده می‌شود که بن‌لادن پیش‌بینی می کند جنگ ویرانگری بین ایران و آمریکا در بگیرد: “کوس جنگ در شرق و غرب به صدا در آمده و در آستانه جنگ جهانی سوم، رئیس کاخ سفید منطقه ما را تهدید می‌کند، او ایران و متحدانش را در نظر گرفته است.” این نوشته …

علی جهانی: دوستان و دشمنان از نظر فرقه رجوی

وصیت‌نامه دست‌نویس بن‌لادن منتشر شد. نگرانی بن لادن از کار گذاشتن ردیاب در دندان همسرش در ایران

به چند نمونه از دوستان و دشمنان از دید رجوی رهبر فراری ؛ که خودش را رهبر عقیدتی مادام العمر این سازمان فرقه گرا می پندارد ؛ اشاره ای گذرا می کنم :یکم: از نظر رجوی در میان کشورها؛تمامی کشورهایی که ضد منافع ملی مردم ایران هستند و از راه حل های خشونت آمیز علیه ایران حمایت …

اجاره کودکان برای گدایی ‘روزی ۱۵ هزار تومان، فروش دو میلیون تومان

اجاره کودکان برای گدایی ‘روزی ۱۵ هزار تومان، فروش دو میلیون تومان

فرحناز ارفع، رییس سازمان داوطلبان هلال احمر امروز (دوشنبه ۱۰ اسفندماه) اعلام کرد کودکان برای “گدایی روزانه ۱۵ هزار تومان اجاره” داده می‌شوند و “قیمت فروش آنها نیز دو میلیون تومان” است. خانم ارفع گفت: “به همین دلیل در تلاش برای سر و سامان دادن زنان کارتن خواب هستیم اما مایل به رسانه‌ای کردن اقداماتمان نیستیم.” به گزارش تسنیم، …

مصاحبه احسان بیدی با روزنامه “دیتا” در آلبانی

مصاحبه احسان بیدی  با روزنامه “دیتا” در آلبانی

گفته بودیم که استقامت وایستادگی ما مسعودرجوی را خواروذلیل خواهد کرد مصاحبه من با یکی از روزنامه های اینجا که درمورد مجاهدین وتهدیدات انها صحبت کردم احسان بیدی ـ 8 اسفند 1394 منبع : فیس بوک آقای احسان بیدی مصاحبه احسان بیدی با روزنامه “دیتا” (تبعات ورود تعداد کثیری از مجاهدین به آلبانی را جدی بگیریم) نجات …

حاج مسعود رجوی از اسرای جنگی زیر شکنجه برگه نفوذی میگرفتی در راستای سرنگونی بود?

مصاحبه احسان بیدی  با روزنامه “دیتا” در آلبانی

حاج مسعود رجوی از اسرای جنگی زیر شکنجه برگه نفوذی میگرفتی در راستای سرنگونی بود? مجید روحی، ایران اینترلینک، بیست و ششم فوریه ۲۰۱۶:… محمد تعریف میکرد در پروژه رفع ابهام سال ۷۳ و ۷۴ زیر شکنجه بود به دستور حاج مسعود رجوی و از محمد زیر شکنجه برگه ای گرفته اند که نوشته بود نفوذی هستش …

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید