غلامی:روابط ایران و جهان بعد شکسته شدن تحریم ها

0
1086

روابط ایران و جهان بعد شکسته شدن تحریم ها

کریم غلامی، ایران فانوس، سوم می ۲۰۱۶:…  بعد از گذشت چندین سال نهایتا طی ماه های گذشته تحریم های اقتصادی از ایران برداشته شد. این تحریم ها طی سالیان گذشته ضربه سختی به اقتصاد ایران وارد کرد و عمده بار این تحریم ها بر دوش مردم ایران بخصوص قشر کم درآمد ایران بود. اما بعد از برداشته شدن تحریم ها با واکنش های بسیار متفاوتی روبرو بودیم، می توان گفت بجز اسرائیل هیچ کشور دیگری واکنش منفی نشان نداد …

لینک به منبع

روابط ایران و جهان بعد شکسته شدن تحریم ها

(احیای روابط اقتصادی و مالی و فرهنگی و تاثیرات آن)

کریم غلامیبعد از گذشت چندین سال نهایتا طی ماه های گذشته تحریم های اقتصادی از ایران برداشته شد. این تحریم ها طی سالیان گذشته ضربه سختی به اقتصاد ایران وارد کرد و عمده بار این تحریم ها بر دوش مردم ایران بخصوص قشر کم درآمد ایران بود. اما بعد از برداشته شدن تحریم ها با واکنش های بسیار متفاوتی روبرو بودیم، می توان گفت بجز اسرائیل هیچ کشور دیگری واکنش منفی نشان نداد و از برداشته شدن تحریم ها علیه ایران انتقاد کرد و همچنین می توان گفت در بین ایرانیان تنها سازمان مجاهدین بود واکنش منفی نشان داد. با همه این واکنش های منفی و مثبت می توان گفت که این یک پیروزی بزرگ برای مردم ایران بود.

هر چند بعد از گذشت چند ماه نمی توان گفت که شرایط زندگی در ایران بهتر شده است، زیرا تاثیرات این تحریم ها که باعث افت کیفی ارزش پول ایران شده و پایه های اقتصادی ضربه شدیدی خورده است، بنابراین بازسازی آن نیاز به زمان و تلاش دولت و مردم ایران دارد. متاسفانه از آنجایی که امکان مسافرت به ایران وجود ندارد، نمی توانم گزارش دقیقی از شرایط داخل ایران و زندگی مردم بدهم. ولی در صحبت های تلفنی که با ایران داشتم، مردم هنوز از شرایط بد اقتصادی ناراضی هستند و همچنان بیکاری درصد بالایی دارد و تاثیر جدی در زندگی آنها به وجود نیامده است. قطعا این تاثیر کیفی را باید در آینده دید.

در اولین اقدام ایران به دنبال برنامه ای بر جذب منابع مالی، گسترش همکاری های اقتصادی و جذب سرمایه گذاری های خارجی است.

کشور آلمان یکی از مهمترین کشورهایی است که با ایران روابط اقتصادی و فرهنگی طولانی مدتی داشته است و کشور آلمان در این دوران تحریم ها متحمل ضرر شده است. برای همین آلمان واکنش مثبتی نسبت به لغو تحریم ها نشان داد. وزیر اقتصاد آلمان گفت: بدین ترتیب این امکان به وجود آمده که فصل جدیدی در روابط اقتصادی ایران و آلمان شروع شود.

پس از انتشار بیانیه آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران به تمام تعهدات توافق وین در ماه ژوئیه ۲۰۱۵ عمل کرده، اتحادیه اروپا و آمریکا به تحریم های مالی و اقتصادی خود علیه ایران پایان دادند. با لغو تحریم های یاد شده از سویی ایران می تواند از جمله بار دیگر نفت و گاز به اتحادیه اروپا صادر کند و در پیوند با بازار مالی جهانی قرار گیرد. از سوی دیگر شرکت های غربی امکان انجام معامله با ایران را پیدا می کنند.

اکبر ترکان مشاور رییس جمهور ایران در دیدار با هیات اقتصادی آلمان در محل هتل هما مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران در برخی از زمینه ها دارای مزیت اقتصادی است که این موضوع می تواند باعث سهولت سرمایه گذاری خارجی در ایران شود. او با بیان آنکه ایران در پنج حوزه خودروسازی، پتروشیمی، برق، فولاد و سیمان دارای مزیت نسبی است، اظهار داشت: ایران در حوزه خودرو دارای مزیت است و به کشوری نظیر آلمان که در صنعت خودروسازی پیشرفت چشمگیری دارد، برای همکاری بیشتر خوشآمد می گوید. او افزود: در صنعت برق توان مهندسی طراحی و ظرفیت ساخت تجهیزات را داریم و همواره از مشارکت شرکت آلمانی زیمنس بهره مند شده ایم و از این همکاری بسیار خوشحالیم.

البته باید این را مطرح بکنم که عمر روابط اقتصادی ایران و آلمان بیش از ۸۰ سال است. اکبر ترکان مشاور رییس جمهور ایران خطاب به وزیر کار و حمل و نقل آلمان و همچنین هیات همراه وی، اظهار داشت: ایران هیچگاه موضع آلمان در دوره تحریم را فراموش نمی کند. شرکت های حاضر در این نشست هر برنامه ای که دارند، در صورت سرمایه گذاری باید در وهله نخست به سازمان سرمایه گذاری مراجعه کنند.

شبکه دویچه وله آلمان گزارش داد: شرکت‌های آلمانی امیدوارند پس از لغو تحریم‌ها بتوانند به روابط تجاری پیشین خود با ایران جان تازه‌ای ببخشند. پس از آن که ایران و گروه ۱+۵ به یک چارچوب برای حصول توافق هسته‌ای نهایی دست پیدا کردند، امیدواری نسبت به لغو تحریم‌های غرب علیه ایران افزایش یافته است. از این رو شرکت‌های آلمانی چشم خود را به شکوفایی ایران پس از لغو تحریم‌ها دوخته‌اند.

سفر روحانی به رم و پاریس و امضای تفاهم نامه های مهم اقتصادی در زمینه های مختلفی از جمله حمل و نقل، انرژی، بهداشت و سلامت و دیگر عرصه ها، بازتاب گسترده ای در رسانه های خارجی داشت تا جایی که بسیاری از رسانه ها این مهم را نشان از احیای دوستی قدیمی ایران و اروپا دانسته و بر تغییر اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم تاکید کردند. چنانکه سر تیتر این رسانه چنین نوشته اند: تهران به سرمایه گذاری خارجی و اروپا به بازار ایران چشم دوخته است.

رادیو بی بی سی فارسی در گزارشی گفت: آغاز سفر روحانی به ایتالیا و فرانسه نشان می دهد که رئیس جمهوری ایران دنبال احیای دوستی های قدیمی در اروپا است. این رسانه افزود: یک هیات عالی رتبه و پر تعداد اقتصادی با حسن روحانی رییس جمهوری ایران در سفر به اروپا همراه شده که نشانه ای از سطح تمایل ایران برای کلید زدن مناسبات اقتصادی پساتحریم با اروپا به شمار می آید.

این نکته را باید اضافه بکنم که سفر روحانی به فرانسه این اولین سفر یک رئیس جمهوری ایران به فرانسه از سال ۱۹۹۹ تا کنون است. می توان گفت که سفر روحانی به اروپا به معنی باز گشت ایران به دوران پیش از تحریم ها است. سیاست محوری دولت روحانی جذب سرمایه گذاری و فنآوری پیشرفته غربی برای تولید مشترک در ایران و افزایش اشتغال و صادرات است. سفر روحانی رییس جمهور به ایتالیا و فرانسه و دیدار با مقامات ارشد ایتالیایی و فرانسوی در این برهه زمانی از نظر دیپلماتیک اهمیت ویژه ای دارد. این را هم باید یادآوری بکنم که روحانی با پاپ فرانسوا رهبر کاتولیک های جهان ملاقات جداگانه ای انجام داد.

قرارداد های اقتصادی روحانی در بخش های توسعه انرژی های پایدار از جمله انرژی های خورشیدی و بادی و همچنین ساختمان سازی و احداث پنج بیمارستان بزرگ در ایران به شمار می روند. آلمان، ایتالیا و فرانسه در این میان تلاش می کنند تا مبادلات تجاری شان با ایران را از سطح کنونی ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو در سال به دوران پیش از تحریم یعنی ۲۸ میلیارد یورو در سال برسانند. با این حال تحریم های حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه ۸۲ مقام ایرانی تمدید شده است. ایران در بلبشوی خاورمیانه خود را جزیره ثبات نشان داد. به باور بسیاری ایران می تواند نقشی سازنده در ثبات خاورمیانه بازی کند.

این روزها تاثیر برداشته شدن تحریم ها را می توان در تلویزیون های آلمان هم مشاهده کرد. به عنوان مثال گزارش های مثبتی که از ایرانیان ورزش کار یا هنرمندان نشان می دهد و همچنین برنامه های که مجریان آن ایرانیان آلمانی تبار هستند. باید منتظر ماند تا در روزهای آینده دید که روند بهبود سازی رابط ایران و غرب به چه سمتی پیش می رود.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

آرشیو موضوع : فرهنگ خشونت و فرقه گرایی

محمد اقبال، محصول ایدئولوژی رجوی

محمد حسین سبحانی: دستاورد فرهنگی فرقه ها

محمد اقبال، محصول ایدئولوژی رجوی سیدحجت سیداسماعیلی، ایران اینترلینک، ششم آوریل ۲۰۱۶:…  هر چند استفاده  از افراد لمپنی مثل آقای محمد اقبال  توسط رهبران مجاهدین بر علیه  منتقدین خود،  ناشی از پیسی و درماندگی  این گروه است. ولی فرهنگ بکار گرفته شده توسط این شخص درخور توجه و البته مایه تاسف و ابراز شگفتی است. …

“خشونت و عمل مسلحانه” روی دیگر سکه “تروریسم و فرقه ها”

محمد حسین سبحانی: دستاورد فرهنگی فرقه ها

“خشونت و عمل مسلحانه” روی دیگر سکه “تروریسم و فرقه ها”  منصور نظری، ایران اینترلینک، بیست و هفتم مارس ۲۰۱۶:… ه سایت های مجاهدین نگاه کنید همه جای ان سرتا پا تبلیغ خشونت است حتی وقتی مردم برای جشن و شادی چهارشنبه سوری میروند اینها به گونه ای تبلیغ میکنند که مردم را به خشونت بکشانند …

کانون وبلاگ نویسان مستقل:گردانهای زنان انقلابی از نظر مجاهدین

کانون وبلاگ نویسان مستقل:گردانهای زنان انقلابی از نظر مجاهدین

گردانهای زنان انقلابی از نظر مجاهدین (نحوه خبررسانی فرقه رجوی) کانون وبلاگ نویسان مستقل ایرانی، بیست و سوم فوریه ۲۰۱۶:…  اخباری که مجاهدین منتشر میکنند معمولا از سوی هیچ فرد و گروهی بعنوان منبع خبری موثق قرار نمیگیرد ،دیرگاهی است که اخبار مجاهدین را فقط هوادارانشان حسب الامر در سایتهای اجتماعی و نیز سفارش دهندگانی همچون …

مروری مختصر بر فرقه های مخرب کنترل ذهن (۹)

مروری مختصر بر فرقه های مخرب کنترل ذهن (۹)

مروری مختصر بر فرقه های مخرب کنترل ذهن (۹) ابراهیم خدابنده، ایران اینترلینک، هفدهم فوریه ۲۰۱۶:…  بسیاری پرسیده اند که چگونه میتوان فرقه بودن یک گروه را تشخیص داد چون ممکن است هر کس از هر گروهی که خوشش نمی آید، یا به دلیل اینکه در آن گروه بوده و حالا با آن اختلاف پیدا کرده …

نوشته سقوط و تعدادی سئوال از نویسنده

مروری مختصر بر فرقه های مخرب کنترل ذهن (۹)

نوشته سقوط و تعدادی سئوال از نویسنده اسماعیل وفا یغمایی، وبلاگ دریچه زرد،  نهم ژانویه ۲۰۱۶:…  راست میکوئید ملاک مبارزه ، حتما دوری و نزدیکی با دشمنان مردم است . دوری از رفسنجانی و خامنه ای گرفته تا شاه حسین و ملک صدام و ملک سلمان است اما چه کسی به آنها نامه نوشت وپول و …

محمد حسین سبحانی: ” ترور و خشونت ” یا ” پرهیز از خشونت “

محمد حسین سبحانی: ” ترور و خشونت ” یا  ” پرهیز از خشونت “

ترور و خشونت یا پرهیز از خشونت در مبارزه مسالمت آمیز و پرهیز از خشونت، رهبران اولین قربانیان هستند و فدای هزاران میشوند، اما در استراتژی “خشونت و ترور”، رهبران هزاران نفر را قربانی میکنند، و خود را به اروپا وخانه های امن میرسانند. مقاله ” ترور و خشونت ” یا  ” پرهیز از خشونت ” …

ضرورت مبارزه مصلحانه و رد تئوری فنا

محمد حسین سبحانی: ” ترور و خشونت ” یا  ” پرهیز از خشونت “

امروزه دیگر هیچ گروهی در میان نیروهای سیاسی ایران، اعتقاد به مشی مبارزه مسلحانه ندارد و رادیکال‎ترین اشخاص و گروه‎های سیاسی (حتی در خارج از کشور) به‎کلی از آن دست کشیده‎اند؛ اما نوستالژی آن در اذهان باقی است. اگر پیش‎فرض‎های پویان را بکاویم و بشکافیم؛ دارای عیوب فراوانی است که در اینجا مجال بحث حول آنها …

اسماعیل وفا یغمائی: آخر سال و کمی مغز تکانی! که غم انگیزید !

اسماعیل وفا یغمائی: آخر سال و کمی مغز تکانی! که غم انگیزید !

شغال حیوان بدی نیست.شغالها و انواع و اقسام دیگر جانوران برادران و خواهران و عموزادگان و اقوام ما هستند که در رهگذار طبیعت و چرخه تکامل به اجبار در جائی با هم بدرود گفته ایم و آنها شده اند شغال …

محمد حسین سبحانی: دستاورد فرهنگی فرقه ها

محمد حسین سبحانی: دستاورد فرهنگی فرقه ها

و در این بستر فرقه ها بطور خودجوش و آتودینامیک محصولات ایدئولوژیک و سیاسی و فرهنگی خود را تولید و پرورش می دهند، که بعد ها این محصولات  تبدیل به” ویژگی های” یک فرقه می شوند و در فرقه به عنوان “روش ومنش” نهادینه می شوند. یکی از ویژگی های برجسته فرقه ها “عدم تحمل و ظرفیت انتقاد پذیری” …

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید